Blogda Ara

20 Ocak 2024 Cumartesi

LEKE AÇAN SÜT MASKESİ


 

LEKE AÇAN SÜT MASKESİ

Birçoğumuz maalesef dönem dönem leke problemi yaşamışızdır. Şanslı olanlarımız belli bir dönemli sınırlı kalırken bazılarımız ise çok uzun süreler lekeli bir ciltle hayatını devam ettirebiliyor. Cilt lekeleri  özgüvenimizi kıran ve sürekli makyaj yapma isteği doğuran lekelerdir ve maalesef makyaj yaptıkça  da artmaya devam ederler. Bu kısır döngüyü kırmak için yapmamız gereken elbette lekelerin oluşumunu ve ilerlemesini durdurmak ve var olan lekeleri de açmaya çalışmak. Fakat leke  açma kısmı herzaman kolay olmayabiliyor
 
Piyasada binlerce leke kremi var. Birçoğu gereksiz para tuzağı. İşe yarayanlar ise elbette  cep yakan cinsten. Cilt lekerini lazerle açmak da mümkün. Fakat bu uygulama profesyonel olmyan ellerde yapıldığında yarardan çok zarar veriyor. 

Lekelerin başlıca oluşum sebepleri sivilce ve akne lekeleri ile güneş lekeleridir. Yaz aylarında güneş kremi kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki sadece yaz aylarında mı güneş kremine ihtiyaç duyarız? Elbette hayır. Güneş kremini yaz kış demeden kullanmalı ve gün içerisinde de 2 saatte bir tazelemeliyiz. Aksi takdirde güneş lekelerinin önünü alamayız. Peki güneş kremi kullanmak lekeleri açar mı? hayır. Güneş kremi kullanmak var olan lekelere bi etki edemez ama yeni oluşabilecek  lekeleri engeller.

Güneş kremi ile leke oluşumunu engelledik.Peki var olan lekeleri nasıl açacağız dediğinizi duyar gibiyim. Evde doğal bir şekilde leke açmanın da birçok yolu var. Bunlardan  bazıları
 AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ             


 Lekeleri açmak için uygulayabileceğiniz diğer alternatifleri yukarıda sıraladık. Bu gün ise en çok beğenilen maskelerden süt maskesinin tarifini vereceğim. Süt maskesi diyoruz fakat aslında maske sütün kaymağından oluşuyor ve ciltteki lekeleri deyim yerindeyse mıknatıs gibi çekiyor. Süt kaymağı maskesi nasıl yapılır? 

Süt kaymağı maskesi pldukça basit. Sütümüzü kaynatıyoruz ve üzerinde oluşan kaymağı kırmadan yavaşça alıyoruz. Öncesinde güzelce yıkanmış ve temizlenmiş yüzünüze tam bir maske gibi oturtun ve uzanın. Yoksa kaymak yüzünüzden kayabilir. yarım saat kadar bekledikten sonra kaymağı alıp yüzünüzdeki nemle güzel bir masaj yapın. Süt maskesini yaparken elbette taze süt tercih edilmesi tavsiye edilir fakat bu günümüzde neredeyse imkansızdır. Hazır sütlerin çoğu da maalesef süt tozundan oluşuyor. Ama eğer hergün taze sütünüzü alıp yoğurt mayalıyorsanız en şanslısı sizsiniz. Bu kaymağı çok iyi değerlendirebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER