Blogda Ara

28 Ocak 2024 Pazar

UYURKEN AĞZIMIZ NEDEN AKAR

 


UYURKEN AĞZIMIZ NEDEN AKAR 

Uyumayı sever misiniz? Peki derin bir uykuya ne zaman dalabilirsiniz? Sabah uyandığınızda dinlenmiş mi uyanırsınız yoksa yorgun mu? Tüm bu soruların cevabı gece yaşadığımız ağız akıntısı ile bağlantılı olabilir. Çoğu zaman uyandığımızda yastığımızın salyadan ıslandığını farkederiz. Peki geceleri bu akıntıya sebep olan nedir?

Ağız akıntısının birden fazla sebebi olabilir. Diş ve diş eti problemleri, alınan ilaçlar, antidepresanlar, yorgunluk, derin uyku veya rahatsız edici bir yastık bile ağız akıntısının sebebi olabilir. Çoğu zaman uyku pozisyonunun rahatsız oluşu da yine ağızdan salya akmasına sebep olabilir. 

Ağız akıntısının bir diğer sebebi ise derin ve kaliteli uyku olabilir. Eğer gün içerisinde iyi vakit geçirdiyseniz uykuda da mutlu olmaya devam edersiniz. Mutluluk hormonu da ağzınızdan salyalar akıtabilir. Sanırım herkesin tercih edeceği sebep kesinlikle budur. 

Ağız akıntısının en yaygın sebebi yorgunluktur. Gün içerisinde çok fazla yorulmuşsanız yatağa yattığınız gibi derin bir uykuya dalarsınız. Ağır ve derin uykuda çoğu zaman ağzınız açık kalır veya çenenize baskı uygularsınız. Bu baskı da duruş pozisyonundan kaynaklı olarak ağız akıntısına sebep olabilir. 

Diş ve diş eti problemleri de yine ağızdan salya akmasına sebep olur. Özellikle diş eti çekilmesi yaşayan kişilerde ağızdan salya akması sıkca karşılaşılan bir durumdur. Bu durum özellikle misafirliklerde fazlaca can sıkıcı olabiliyor. Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız ve bu problem diş etlerinizden kaynaklı ise yastık kılıfına ek olarak bir havlu veya genişce bir peçete de kullanabilirsiniz. Elbette kendi evinizdeyseniz sık sık kılıf değiştirmeniz daha doğru olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER