Blogda Ara

20 Ocak 2024 Cumartesi

TEKRARLAYAN İDRAR YOLU ENFEKSİYONU



İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

 İdrar yolu enfeksiyonu en yaygın ikinci enfeksiyondur. İdrar yolu enfeksiyonu zararlı bakteriler idrar yoluna girip iltihaplanmaya neden olduğunda ortaya çıkar. İdrar aslında sterildir fakat bakteriler işin içine girdiğinde enfeksiyona neden olur. İdrar yolu enfeksiyonu altı ayda ikiden fazla tekrar ederse bu kronik idrar yolu enfeksiyonu olarak kabul edilir. Kronik idrar yolu enfeksiyonu en fazla kadınlar da görülür. Bunun başlıca sebepleri iç çamaşırları, pedler veya kullanılan peçeteler olabilir.


 Bakteriler dışarıdan idrar yolundan içeri girer ve enfeksiyona sebep olur. İçeride kalan bakteriler de tekrar bir enfeksiyona ve devamında da  kronik idrar yolu enfeksiyonuna sebep olur. İdrar yolu enfeksiyonlarının belirtileri, sık idrara çıkma, yanan bulanık ve renksiz idrar, kanlı idrar veya ateş. 

Kronik idrar yolu enfeksiyonuna sebep olan durumlar:

*Böbrek ve mesane taşlar

*Diyabet

*Geçirilmiş idrar yolu ameliyatı

*Cinsel aktivite

*Bazı doğum kontrol türleri

*Doğuştan idrar yolu problemi yaşamak


İDRAR YOLU ENFEKSİYONU DOĞAL TEDAVİLER

İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotiklerle kolayca tedavi edilebiliyor fakat doğal yollarla da idrar yolu enfeksiyonunu tedavi etmek mümkün.

MAYDANOZ

Maydanoz idrar söktürücü özelliği ile bilinen bir bitkidir. Maydanozu kür şeklinde de tüketebilirsiniz veya limon eşliğinde yiye de bilirsiniz.

SOĞAN KÜRÜ

Soğan antibiyotik özelliği ile zaten bildiğimiz bir sebzedir. Soğan suyunu bazen miyomlar ve kistler, bazen kilo vermek bazen de enfeksiyonlar için kullanabiliyoruz. Soğan kürünün hazırlanışı oldukça basittir. 1 soğanı dörde bölüp 1 bardak su ile kaynatın ve ılık iken hızlıca tüketin. Hergün taze olarak hazırlamanız etkisini arttırır.

LİMON 

Limon ya c vitamini antioksidan özelliği ile ön plana çıkan sebzelerden birtanesidir. Limonu da yine soğan kürü gibi birçok problemde ilk alternatif olarak seçeriz. Sabahları aç karnına bir bardak ılık suya yarım limon sıkarak tüketirseniz idrar yolu enfeksiyonunu iyi bir şekilde tedavi edecektir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay da  antioksidan özellikler içerir. Bu sebeplerden de her sabah ve her akşam birer fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER