Blogda Ara

9 Mart 2019 Cumartesi

YAĞLI CİLTLER İÇİN EV YAPIMI YÜZ MASKELERİ






Yağlı Ciltler İçin En İyi Yüz Maskeleri


Yağlı ve sivilceye meyilli bir cilt tipiniz varsa ve bu durumdan benim gibi şikayetçiyseniz sizin için doğal ve etkili maske tariflerim var.
Yağlı ciltler genellikle akne siyah nokta ve sivilcelere daha elverişlidir.Yani yağlı bir cilt tipine sahipseniz, sabunsuz veya herhangi bir ürün olmadan cildinizi tamamen temizlemeniz imkansızdır.
Sadece temizleme ürünleri cildimizin dengesini bozabileceğinden, ev yapımı doğal maskelere yönelmek daha mantıklı geliyor.

İşte o muhteşem cilt maskeleri ;


Yumurta, Yulaf ve Bal Maskesi

Yumurtaları yüzünüze koyma fikri biraz kaba görünebilir, ancak yumurta beyazları gözenekleri sıkılaştırmada ve tonlamada şaşırtıcı olduğu için gözenekleriniz size teşekkür edecektir. Yulaf, kelimenin tam anlamıyla yağı ve kiri emen ve gözeneklerinizi temizleyen, ayrıca anti-enflamatuar olan ve cildin bariyer fonksiyonunu koruyacak proteinleri olan inanılmaz özelliklere sahiptir. Sonunda tatlım - besleyici, yatıştırıcı, antibakteriyel iyilik - çünkü hepimiz biliyoruz ki bal senin için harika!
Malzemeler:
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı yulaf
Nasıl yapılır:  Yumurta tamamen bal ile iyice karışana kadar çırpılır ve karışım köpüklü görünür. Bir macun elde edinceye kadar, yulafları (daha iyi ince) karıştırın. Karışımda yüzünüzü boğun, gözlerinizden kaçının ve 10 ila 15 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayınız. 

Kil, Kömür, Yeşil Çay ve Limon Maskesi 

Listemizdeki en güçlü maske, kil, cilt bakım rejiminizde çok önemli olmalı - haftada bir kez mükemmeldir.Gözeneklerinizden toksinlerin ve kirlerin çıkarılmasına yardımcı olan zeolit ​​içerir ve maske kurudukça, cildinizden çıkan yağı tam anlamıyla görürsünüz - bu noktalardan (veya durum havuzlarımızda) yağdan daha tatmin edici bir şey yoktur! Kile benzer şekilde, aktif kömür tozu cildinizden sebum ve yağ çeker; Zehir ve bağırsak sorunlarını tedavi etmek için bile tıpta kirletici maddelerin giderilmesinde çok etkili olduğu için bile kullanılıyor.
Yeşil çay, cilt bakım dünyasının A listesi gibidir, limon suyu sadece cildinize bir C vitamini patlaması vermekle kalmaz, sitrik asit sivilceleri tedavi etmeye, gözenekleri küçültmeye, cildinizi aydınlatmaya ve sivilce izlerinin solmasına yardımcı olur.

Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı bentonit kili (bu Aztek kil tozunu seviyoruz)
  • 1 yemek kaşığı aktif kömür tozu  (isteğe bağlı)
  • 1poşet yeşil çay
  • Yarım çay bardağı limon suyu


Nasıl yapılır: Bir torba yeşil çay demleyin ve soğumaya bırakın. Bentonit kili ve aktif kömür tozunu birleştirin (bunun dağınık olmasına dikkat edin!) Ve yeşil çayı ve limon suyunu yavaşça karıştırın - kıvamı çok kalınsa daha fazla yeşil çay ekleyin. Tahta bir kaşık kullandığınızdan emin olun, çünkü metal kil ve kömürün gücünü etkileyebilir. Maskeyi cildinize yaymak için parmaklarınızı veya eski bir makyaj fırçasını kullanın. Maskenin kurumasını bekleyin, ardından ılık suyla 15 dakika sonra çıkarın. Cildinizi iyice nemlendirdiğinizden emin olun.



Muz, Yoğurt ve Zerdeçal Maskesi

Muz uzun süredir bizim bae'imiz oldu ve basit tutmak istiyorsanız sivilcelerinize bir muz kabuğu sürün ve ne kadar güçlü olduklarını göreceksiniz! Muzlar, vitaminler ve çinko ve A vitamini gibi sivilcele savaşan maddelerle doludur, ayrıca yağlı ciltler için de harikadır, nemlendirici özellikler de sunar - çünkü hepimiz yağlı cildin de neme ihtiyacı olduğunu biliyoruz! Yoğurt, ölü cilt hücrelerinin çözülmesine yardımcı olan ve derinlemesine gözeneklerin sıkılaştırıldığı ve temizlendiği laktik asit  içerir Zerdeçal, teninizi aydınlatırken cildinize bir doz antioksidan ve bir miktar anti-enflamasyon sunar.

Malzemeler:
  • Yarım muz, püresi
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Nasıl yapılır: Bir  muzla yarım muz ezin, yoğurt ve zerdeçal ilave edin. Karışımı, tüm yüzünüze kalın (ama damlamayan) bir kat halinde uygulamak için eski bir makyaj fırçası kullanın. 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ve yüz beziyle yıkayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER