Blogda Ara

28 Ocak 2024 Pazar

ZEYTİN YAĞININ FAYDALARI

 

HERGÜN AÇ KARNINA BİR KAŞIK ZEYTİN YAĞI TÜKETİN


Yüzyıllardır zeytin yağının faydaları anlatılır durur. En eski uygarlıklardan günümüze kadar zeytin veya zeytin yağına çeşitli anlamlar yüklenmiş bazen barışın bazen de şifanın kaynağı kabul edilmiştir. Zeytinin bu kadar çok fazla kullanılması da elbette tesadüf değildir. Zeytin birçok hastalığa derman olan bir bitkidir. Sonraları yağının çıkarılmasıyla da kullanım alanları daha da artmıştır.

Zeytin yağını yemeklerimizde salatalarımızda sık sık kullanıyoruz. Bunu yaparken başlıca amacımız yemeği lezzetlendirmek olsa da farkında olmadan vücudumuza büyük bir iyilik yapıyoruz. Çünkü zeytin yağının sayılamayacak kadar çok fazla faydası vardır. 

Zeytin Yağının faydaları

*Zeytin yağı kalp sağlığınızı koruyarak kalp krizi geçirme riskinizi korur.
*Zeytin yağı damar sağlığına katkı sağlar
*Zeytin yağı beyni güçlendirir
*Vücudu hastalıklara karşı korur ve direnç kazandırır
*Kansere karşı bariyer oluşturur
*Zeytin yağı sindirimi düzenler
*İltihabı önler

Her Sabah Bir Kaşık Zeytin Yağı Tüketin


Her sabah bir kaşık zeytin yağı tüketirseniz bağışıklığınız güçlenir, zeytin yağının antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki iltihap atılır. Her sabah bir kaşık zeytin yağı tüketirseniz kalp sağlığınızı koruyabilir ve kalp krizi riskinizi azaltırsınız. Sanılanı aksine zeytin yağı sivilce oluşturmaz. Her sabah bir kaşık zeytin yağı tüketirseniz iltihap temizleneceği için sivilce oluşumu da engellenir. Sindirim düzenlenir ve bağırsaklarınız tertemiz olur. Aynı zamanda zeytin yağı sayesinde kansere yakalanma riskiniz de azalmış olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER