Blogda Ara

28 Ocak 2024 Pazar

YAĞ YAKAN YOĞURT TARÇIN KÜRÜ

 

YOĞURT TARÇIN KÜRÜ


YOĞURT TARÇIN KÜRÜ KİLO VERDİRİR Mİ?

Fazla kilolarınızdan şikayetçi misiniz? Eğer değilseniz bile şikayet edeceğiniz dönemlere girmiş bulunuyoruz. Havalar soğudukça hareket etme isteğimiz azalır ve soğuk havalarda daha  ağır yemekler tercih etme eğiliminde oluruz. Hal  böyle olunca da kilolar kaçınılmaz oluyor. Kış boyu ağır yiyecekler tüketip yaza da stresli girmek istemiyorsanız kilolarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Söz konusu kilo vermek olduğunda herkesin mutlaka bir fikri vardır. Kimi işe yararken kimi de gerçekten zaman kaybından başka birşey değil. Bazı diyet tavsiyeleri de gerçekten sizi sağlığınızdan edecek cinste. Asla bir mantığı ve dengesi olmayan tamamen iştah kapatmaya yönelik diyetlerdir bunlar ve aşırıya gidildiğinde geri dönülemez hasarlara hatta ölüme bile sebebiyet verebiliyor.

Kilo vermek istiyorsanız ve nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız öncelikle şunu iyi bilmelisiniz ki egzersizle ve sporla desteklenmeyen hiçbir diyet sizi istediğiniz kiloya ulaştırmaz. Sadece vücudunuzdaki ödemi attırır ve yağlara gelince de kilo verme işlemi durur. Eğer kilo vermek istiyorsanız diyetinizi mutlaka hafif de olsa egzersizlerle veya yürüyüşlerle desteklemelisiniz. Çünkü yağlarınızı ancak bu şekilde yakabilirsiniz.

Kilo vermek için yapabileceğiniz birçok diyet ve kür var. Bunların birçoğu sporla birleştiğinde kısa sürede muhteşem etkiler yaratabiliyor. Bunların başında elbette maydanoz kürü geliyor. Eğer maydanoz kürünü nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız GÖBEK ERİTEN MAYDANOZ KÜRÜ yazımıza gidebilirsiniz. Maydanoz küründen sonra ise elbette en çok etkisini görebileceğiniz kür yoğurt ve tarçın kürüdür. 

Yoğurt ve tarçın kürü yağlarınızı yakmakla kalmaz aynı zamanda sizi tok da tutar. İçindeki tarçın sayesinde tatlı ihtiyacınızı da karşılamış olur. Yoğurt ve tarçın kürü sindirim sisteminizi de düzenlemeye yardımcı olur. Hergün bir kase tükettiğiniz takdirde çok kısa bir sürede çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Yoğurt ve Tarçın Kürü Nasıl Hazırlanır?

Yoğurt ve tarçın kürü hazırlamak oldukça basittir. 4-5 yemek kaşığı yoğurda bir tatlı kaşığı toz tarçını ekleyip güzelce karıştırın. İşte yoğurt ve tarçın kürünü hazırlamak bu kadar basittir. her defasında taze hazırlamanız daha iyi olacaktır. Bu yüzden fazla yapıp dolapta bekletmeniz tavsiye edilmez.

Yoğurt ve Tarçın kürü Ne Zaman Tüketilmeli?

Yoğurt ve tarçın kürünü yemeklerden önce tüketmeniz tavsiye edilir. Sabah kahvaltısından yarım saat veya 1 saat önce, akşam yemeğinden de yine yarım saat veya 1 saat önce tüketebilirsiniz. Yoğurt ve tarçın kürü tokluk hissi de yaratacağı için zaten çok fazla yemek yemediğinizi göreceksiniz. Yemekten sonra ise hafif tempolu bir yürüyüş yapabilirsiniz. Unutmayın sağlıklı kilo vermenin yolu sağlıklı bir rutinden geçer. sadece çaylar veya kürler tüketerek iştah kapatarak sağlıklı kilo veremezsiniz. Meyve sebze tüketimini diyetinizden çıkarmayın. Taze meyve yerine kuru meyve de tercih edebilirsiniz. Vücudunuzun ihtiyaçlarını göz ardı etmeden de sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Piyasada satılan nerde üretildiği belli olmayan zayıflama çaylarından uzak durun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER