Blogda Ara

5 Ocak 2024 Cuma

TER KOKUSUNA ÇARELER

 


TER KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜMLER

 Terlemek, özellikle yaz aylarında birçoğumuzun baş belası.Günün yoğunluğu koşturmacası derken bir de bakıyoruz ki üzerimizden sular damlamaya başlamış. Görüntü olarak kötü görünebilir fakat terlemek vücudun doğal bir tepkisidir ve bunun önüne geçmek neredeyse imkansızdır. Zaten birçoğumuzun derdi terlemek değil ter kokmaktır. Hatta bazı insanlar hergün yıkansa bile yine de ter kokarlar. Peki bu kokudan kurtulmanın yolu yok mu? Elbette var. Siz de yaz kış geçmeyen ter kokusundan şikayetçi iseniz okumaya devam edin reçeteniz burada.

 TER KOKUSUNDAN NASIL KURTULURUM?

 Ter kokusunu önlemenin birçok yolu var; deodorantlar, kremler, roll  on vb. Fakat bunlar gün içerisinde etkisini yitirir hatta bazı zamanlar ter kokusunun daha da ağırlaşmasına sebep olur. İşte tam da burada doğal ürünler devreye giriyor.

 Ter kokusunu önlemek için en etkili yöntem kesinlikle karbonattır. Karbonatlı su ile koltukaltınızı silerseniz gün içerisinde terleme de azalır, koku da oluşmaz. Fakat karbonatın miktarı iyi ayarlanmalıdır. Aksi takdirde koltukaltınız tahriş olabilir.
 
 Ter kokusunu doğal olarak engellemenin bir diğer yolu işe limondur. Limon ter kokusunu engellediği gibi kararmış koltukaltınızın da rengini açacaktır. Ama karbonat da olduğu gibi limonda da miktar iyi ayarlanmalıdır. Ayarlanmaz ise yine bir tahriş söz konusu olabilir.



 Ter kokusunu engelleyen diğer ev yapımı çare ise kesinlikle lavantadır. Duş aldıktan sonra hazırladığınız lavantalı suyu koltukalınıza ve vucudunuza bir sprey şişesi yardımı ile uygulayabilirsiniz. Fakat buradaki önemli nokta ise temizlenmiş olunmasıdır.

 Evde kullanmadığınız alkollü tonikleriniz mi var? Bu çok iyi çünkü tonikler de sizi gün boyu ter kokusundan koruyabilecek güçlü bir çaredir. 

 TER ÖNLEYİCİ KREMLER VE DEODORANTLAR

 Piyasada oldukça fazla ter kokusunu önleyen ürün mevcut. Evet bazıları gerçekten işe yarıyor fakat bazıları da sadece maddi kayıp. İşe yarayanlar ise gözenekleri tıkadığı için bir süre sonra koltukaltınızda bezeler oluşuyor ve ağrı yapıyor. Bu sebeple doğal olana yönelmek herzaman en mantıklısıdır. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER