Blogda Ara

11 Ocak 2024 Perşembe

NASIR TEDAVİSİ

 


EVDE NASIR TEDAVİSİ

 Nasır, özellikle çalışan insanlar için büyük problem. Genellikle ellerde ve ayaklarda oluşan  nasır görüntüsel olarak problem yarattığı kadar ilerleyen süreçte ağrı da yapabiliyor. Ne kadar kremler kullanırsak kullanalım bir süre sonra nasırlar tekrar ortaya çıkmaya ve sertleşmeye devam eder. Peki nasırları tamamen yok etmek mümkün mü? Nasırlardan nasıl kurtuluruz?

  Nasır derinin verdiği bir reflekstir ve deriyi korumak için oluşur. Fakat daha sonra rahatsız edici bir hal alır. Bu sebeple de nasırlardan kurtulmaya çalışırız. Özellikle kadınlar için estetik açıdan da problem yarattığından dolayı nasırlardan kurtulmak isterler. Peki evde nasırlardan nasıl kurtuluruz?

 Karbonat : Karbonat nasır tedavisinde en etkili ve en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Ayaklarınızı ılık suda biraz beklettikten sonra nasırlı bölgeyi karbonatla ovabilirsiniz veya direkt suyun içerisine karbonat ekleyip ayaklarınızı içerisinde bekletip yumuşayınca da ayak törpüsüylr temizleyebilirsiniz.

 İncir sütü : Olgunlaşmamış incirin sütü de yine nasır tedavisinde sıkca kullanılır. Hem nasır hem siğil tedavisinde oldukça etkili bir üründür. Olgunlaşmamış incir sütü ile nasırlı bölgeyi temizleyin.

 Soğan : Soğan da yine nasır tedavisinde sıkça kullanılır. Bir soğanı rendeleyip macun kıvamına getirin, daha sonra nasırlı bölgeye koyun ve sarıp bir gün bekletin. Ertesi gün yıkayın. 

 Zeytinyağı : Zeytinyağı nasırın yumuşaması aşamasında oldukça etkilidir. Bir miktar zeytinyağını nasırlı bölgeye sürün ve üzerini sarın. ertesi gün yıkayın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER