Blogda Ara

10 Ocak 2024 Çarşamba

GÖZENEK SIKILAŞTIRICI MASKE

 


GÖZENEK SIKILAŞTIRICI MASKE

Makyaj yaptıktan sonra yüzü pütür pütür olan var mı? Muhakkak vardır. Hele fondötenden sonra gözeneklerin çukurumsu görünüşü insanı makyajdan soğutuyor. Peki bunun için bir çözüm yok mu? Gözeneklerimizi küçültebilir hatta yok edebilir miyiz? Elbette gözeneklerimizi küçültebilir, sıkılaştırabilir ve hatta yok edebiliriz.
 
 Gözenekler özellikle yaz aylarında daha da genişler. Bu yüzden yaz aylarında gözeneklerimiz için çözüm arayışı da hızlanır. Peki gözenekler nasıl küçülür neler yapmak gerekir? Aslında  gözenek sıkılaştırıcı birçok yöntem mevcuttur fakat bunların arasında daha çok etki gösteren pudra ve limon karışımı maskesidir. Maske için BEBEK PUDRASI MASKESİ 

 Bebek pudrası maskesi cilt lekelerini açar ve sivilce izlerini yok eder. Cilt renginizin açılmasına da yardımcı olur. Tabiki asıl kullanma amacımız olan gözenek küçültmede de oldukça etkili bir maskedir. İçerisindeki limon suyu sayesinde gözenekleri temizler ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Cilt tipiniz çok hassas ise önce ufak bir kısımda deneme yapıp daha sonra tüm yüzünüze uygulayın. Ya da gözenek sıkılaştıran pudra maskesini sadece gözenekli kıımlara da uygulayabilirsiniz. Gözenek sıkılaştıran bu maskeyi haftada 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır daha fazlası cildinize zarar verebilir. 

 Gözenekleri kökünden yok etmek için sadece maskeler yeterli değildir. Derin bir temizlik de şarttır. Gözenek probleminz varsa haftada en az 2 gün peeling yaparak derinlemesine bir gözenek temizliği yapmanız gerekir. Ardından ise sıkılaştırıcı toniğinizi uygulamayı unutmayın. 

 Gözenek sıkılaştırmak için sabahları yüzünüzü maden suyu ile de yıkayabilirsiniz bu da yine etkili yöntemlerden birtanesidir fakat bu yöntem de yine herkes için uygun olmayan bir yöntemdir.  Eğer cildiniz hassas ise soda veya maden suyu yüzünüzü tahriş edebilir. Gözenek sıkılaştırmak için maden suyu kullanmaya karar verdiyseniz bunun da öncesinde minik bir test yaparak cildinizin hassasiyet durumuna bakmalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER