Blogda Ara

24 Ocak 2024 Çarşamba

REGL İKEN SAÇ BOYANIR MI?

 


REGL İKEN DAÇ BOYANIR MI?

Yıllardır en çok araştırılan ve merak edilen konulardan biri regl iken saçarın boyanıp boyanmayacağıdır. Bu konuda birçok bilgi var fakat doğruluğu konusunda çokca görüş farklılıkları mevcuttur.Genel inanış ise regl iken saç boyanması halinde, saçın istenilen rengi almayacağı yönündedir ve bu yönüyle de regl iken saçın boyanmaması gerektiği savunulmaktadır. Fakat bunun gerçekliği konusunda bir teyit veya bilimsel bir açıklama yoktur. Peki regl iken saç boyanır mı boyanmaz mı?

Regl iken saç boyanır mı sorusunun cevabı aslında saçın nasıl boyanacağına göre değişkenlik gösterir. Bize göre, saç renginin tam tutmayacağı iddası doğru değildir. Bu sebeple de regl iken saç boyanırsa, diğer günlerde boyanması arasında fark olmaz. Peki bir fark yok ise regl iken saçın boyanmaması gerektiği neye dayandırılıyor?

REGL İKEN SAÇ BOYANIR MI? NASIL BOYANIR?




Regl iken saç boyanır mı sorusunun cevabı saçı nerede ve nasıl boyanacağına bağlıdır. Eğer saçınızı evde kendiniz boyayacaksanız mümkün ise saçlarınızı öne doğru atıp yıkayın. Bunun sebebi ise regl döneminde vücudumuz hassas ve rahim açık olduğu için mikrop kapma riskimiz daha yüksektir. Bu nedenle de eğer çok acil bir durum yaşamıyorsanız saçlarınızı reglden sonra boyamayı tercih edebilirsiniz. 

Regl iken saç boyanır mı sorusuna cevabımız, eğer kendiniz boyayacaksanız boyamayın. Ama yine de kesin boyayacaksanız saçlarınızı öne atarak durulayın ve boyayı saçtan tamamen arındırmadan vücudunuzla temas ettirmeyin. Eğer saçlarınızı kuaförde boyatacaksanız ozaman bir problem yoktur. Yani regl iken saçın boyanmaması gerektiği konusu eğer evde boyamayacaksanız doğru değildir. Kuaförde gönül rahatlığı ile saçlarınızı boyayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER