Blogda Ara

20 Ocak 2024 Cumartesi

ÖDEM ATTIRAN ÇAYLAR

 


ÖDEM ATTIRAN ÇAYLAR


Ödem vücudun fazla suyu tutması olarak açıklanabilir. Her ne kadar basit gibi görünse de vücutta şişkinlik yaptığı için bu ödemin atılması gerekir.Kimi zaman bir diyete başladığımızda ilk haftalar çok hızlı kilo veririz ve sonraki haftalarda bu süreç yavaşlar. Bunun sebebi ilk atılan şeyin su olmasıdır. Yağ ise daha uzun sürede ve enerjiyle yakıldığı için zayıflamanız durur. Kısacası bazen kilolarınızın sebebi ödem olabilir. Peki ödemi vucuttan nasıl atacağız?

 Ödemi vücuttan doğal olarak atmanın yolları elbetteki vardır. Fakat bu yollara başvurmadan önce bir doktora görünmeniz ve danışmanız gerektiğini unutmayın.Çünkü her kilonun sebebi ödem olmayabilir  ve size yan etki yapacak bir ürün kullanıyor olabilirsiniz.

Ödem Attıran Doğal Çaylar

Zerdeçal çayı





Zerdeçal vücudu ve bağışıklığı güçlendiren, kansere karşı bariyer olan bir bitkidir. Elbette böyle şifalı bir bitkinin çayı da ödemi atacaktır. Her akşam ılık bir bardak süte ekleyerek tüketebilirsiniz. Zerdeçal kaliteli bir uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır.

Yeşil çay





Yeşil çay antioksidan özelliklere sahiptir. Bu sebeple idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde olduğu gibi ödemin vücuttan atılmasında da oldukça etkilidir. Her sabah bir fincan tüketebilirsiniz.

Maydanoz




Maydanozun idrar sökücü özelliğinden dolayı ödem attıran çaylar arasında olmasa da ödem attıran kürler arasında sayılabilir. Maydanoz kürünü nasıl hazırlayacağınızı bilmiyorsanız şuradan bakabilirsiniz >>> MAYDANOZ KÜRÜ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER