Blogda Ara

21 Aralık 2018 Cuma

CİLT LEKELERİNDEN VE GENIŞ GÖZENEKLERDEN KURTARAN MASKE







Büyük gözenekler, kir ve yağ çekerek, sonsuza dek sürecek göz kamaştırıcı siyah noktalara ve kopmalara yol açar. Bazı makyaj ürünleri büyük gözeneklerin görünümünü gizlemeye yardımcı olurken, asla gözenekleri tamamen ortadan kaldırmaz.
Ayrıca, makyaj ile büyük gözenekleri örtmek, bu makyaj cildi tıkayabileceğinden daha fazla siyah nokta ve sivilcelere neden olur. Neyse ki, gözeneklerinizin boyutunu azaltmak için kanıtlanmış bazı basit ev ilaçları vardır, böylece cildiniz nihayet kusursuz ve pürüzsüz olabilir.

1.) Soda ve Su Maskesi

Kabartma tozu içindeki sodyum bikarbonat sayesinde, bu maske gözenekleri sıkılaştırarak pürüzsüz bir cildin görünümünü verir. Ayrıca, kabartma tozu içindeki pH seviyesi gelecekteki kesintileri cesaretlendirecektir.
Sadece kabartma tozu ve suyla eşit parçaları birleştirin. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Sonra bu karışımı ıslak bir havluyla hafifçe silin.

2.) Limon Suyu ve Domates Maskesi

Hem domates hem de limon suyundaki asitler sayesinde, bu karışım gözeneklerinizin boyutunu en aza indirirken ölü cilt hücrelerini öldürecektir.Domatesi ayrıca doğal bir akne tedavisi olarak da kullanabilirsiniz .
Birkaç damla limon suyu ve püre haline getirilmiş iki taze domates ile kalın bir hamur yapın. Bu karışımı yüzünüze eşit şekilde yayın ve kurumasına izin verin.
Bu yaklaşık 15 dakika sürecek. İşiniz bittiğinde bu karışımı ılık suyla durulayın.


3.) Limon Suyu ve Yumurta Beyaz Maske

Gözenekleri sıkılaştırmaya ek olarak, bu maske akneye neden olan ve ölü deri hücrelerini yok eden bakterileri de öldürecektir.
İki yumurta akını sert kıvrımlar oluşturana kadar kırın. Ardından birkaç damla limon suyu ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze hafifçe sürün ve 15 ila 20 dakika bekletin.
Çıkarmak için, sadece ılık su ile durulayın.


Büyük gözenekleriniz güzel, kusursuz bir cilde ulaşmanızı engelliyorsa, bu tariflerden herhangi birini deneyin. Gözeneklerinizin boyutu önemli ölçüde azalacak ve sonunda hayallerinizdeki pürüzsüz ve hatta cildinize sahip olacaksınız.

Güzel kalın :)

1 yorum:

  1. Dilber hanım maskelerinizi çok begeniyorum fakat domates maskesinde nasıl hamur haline getirecegim

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER