Blogda Ara

16 Ocak 2024 Salı

LAVANTANIN FAYDALARI

 


  LAVANTANIN FAYDALARI

 Lavantanın hoş kokusunu bilmeyenimiz yoktur. Birçok alanda kokusundan faydalanırız. Fakat lavanta sadece hoş kokan bir bitki değildir. Lavantanın kokusunu bile gölgede bırakan çeşitli yararları ve faydaları vardır. Peki lavantayı kokusu dışında nerelerde kullanırız?

 Lavantayı koku açısından parfüm olarak kullanabildiğimiz gibi lavanta suyunu saç  uzatmak için de kullanabiliriz. Bir avuç lavantayı iki bardak suyla demleyip saçlarımızı tararken kullanırsak hem saçtaki zararlı mikroorganizmaları temizler hem de saç uzamasına yardımcı olur. Çocuklar için de bit oluşumunu engellemek için kullanılabilir.
 Lavanta yağını da saçların yanı sıra masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Lavanta yağının baş ağrısını hızla geçirdiği ispatlanmıştır. Dayanılmaz baş ağrılarınız varsa bir miktar lavanta yağı ile başınızdan şakaklara doğru masaj yaparsanız baş ağrınızı tedavi edebilirsiniz. sadece masajla değil lavanta veya lavanta yağını koklamak da yine baş ağrılarınızı hızla tedavi edecektir.

 Lavanta yaralarınızın da hızlı bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olur. Hazırlayacağınız lavanta suyu ile tonik yapabilir veya bir sprey şişesine alarak vucuduza uygulayabilirsiniz. Bazı araştırmalar lavantanın kolajeni arttırdığını da göstermiştir. 







 Uyku problemi yaşayanlar da lavanta yağını kullanarak kaliteli bir uyku uyuyabilir. Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatarak tüm gece rahat ve deliksiz uyuyabilirsiniz. Kaygı bozukluğu veya stres yaşayanlar da yine bu durumlarda bir miktar lavanta koklayarak rahatlayabilirsiniz. Bu aynı zamanda adet kramplarını da azaltacaktır.

 Hapşırma saman nezlesi gibi rahatsızlıklarda da yine lavantanın birçok faydası vardır. Bu durumlarda lavanta yağını yine yastığınıza damlatarak rahatlayabilirsiniz.

LAVANTAYI KULLANIRKEN BAZI YAN ETKİLERİ OLABİLİR. BUNLAR BAŞ DÖNMESİ MİDE BULANTISI VB. BU GİBİ DURUMLARDA LAVANTAYI KULLANMADAN ÖNCE LAVANTA KONUSUNDA HASSASİYETİZİN OLUP OLMADIĞINI TEST EDİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER