Blogda Ara

23 Kasım 2018 Cuma

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ NASIL HAZIRLANIR? NELERE İYİ GELİR?


Ayvayı sevmeyeniniz var mı?
Sanıyorum sevmeyen çok az insan var.Hem meyve olarak hem tatlı olarak hem recel olarak tükettiğimiz ayvanın bir de cilt güzelliğinde önemli rolü olduğunu biliyor muydunuz?

AYVA ÇEKİRDEĞİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

  1. Ayva çekirdeği, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin içeriği sayesinde cildi ölü hücrelerden arındırıp pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlar.
  2. Ayva çekirdeği sivilce lekesi, güneş lekesi, doğum lekesi gibi ciltteki lekeleri yok eder.
  3. Ayva çekirdeği ile hazırlanan jel sayesinde kısa sürede sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.
  4. Ayva çekirdeği astringent yani büzücülük özelliği ciltteki sarkmaları giderir, cildi sıkılaştırır, yüz bölgesindeki cilt sarkmasında da güvenle kullanılabilir.
  5. Kilo alıp verme, doğum yapma gibi nedenlerden dolayı göğüslerde sarkma meydana gelir. Ayva çekirdeği ile yapılan maske göğüsleri toplar, sıkılaştırır ve dikleştirir.
  6. Ciltteki çatlaklar kadınların yaşadığı en can sıkıcı cilt problemlerindendir. Özellikle hamilelikle birlikte cilt gerilir ve ciltte kötü görüntüye yol açan çatlaklar oluşur. Ayva çekirdeği maskesi ile ciltteki çatlakları da yok edebilirsiniz.
  7. Ayva çekirdeği en etkili doğal nemlendiricilerdendir. Nemi cilde hapsedip kurumasını önler.
  8. Yüzdeki genişlemiş gözenekler hem çirkin bir görüntüye neden olurlar hem de bu gözeneklere bakteriler, mikroplar doluşup siyah nokta ve sivilceye sebep olur. Üzülmeyin! Genişlemiş gözeneklerin çaresi de ayva çekirdeği. Ayva çekirdeği ile gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.
  9. Ayva çekirdeği ile yapacağınız maske göz altı morluklarını ve torbalarını gidermeye yardımcı olabilir.

Ayva çekirdeği maskesi/Jeli nasıl hazırlanır?

Ayva çekirdeği jelini hazırlamak oldukça basittir.Tek yapmanız gereken, yaklasık 7-8 tane ayva cekirdeğini bir çay bardağına ya da ufak bir cam kavanoza koyup üzerini kapatacak kadar su eklemek.
Hazırladığınız bu karışımı bir gün boyunca bekletin.
Ertesi gün jel kıvama geldiğini göreceksiniz.


Ayva çekirdeği jeliniz artık hazır.
Boyun bölgesi de dahil tüm cildinize gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER