Blogda Ara

19 Kasım 2018 Pazartesi

MAYA MASKESİ İLE UZUN VE GÜR SAÇLAR

Maya maskesi ile uzun ve gür saçlara kavuşmak ister misiniz?


Uzun ve gür saçlar birçok kadının hayali.Fakat saçlar uzadıkça incelir ve uçları kuruyup yıpranmaya başlar.Bu yüzden de saçlarımızı belli aralıklarla kestiririz.
Çoğu zaman da saçlarımız geç uzar ve yıpranmış saçlarımızla kala kalırız.Saç botoksları bakımlar vs geçici olarak çözüm olsa da, kalıcı bir çözüm yolu aramaya başlarız.

İşte tam da bu noktada, sizler için harika bir maske tarifimiz var.Cilt güzelliğinde başrolü oynayan maya, saç güzelliģinde de olmazsa olmazınız olacak.

Maya maskesi ne işe yarar?


Mayada bulunan B vitamini kan dolaşımını artırır ve metabolizmayı uyarır, saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Folik asit, saçı dış etmenlerden korur.
Aminoasitler saç tellerini güçlendirir ve esnekleştirir, saçlar için maya kullanımı saç dökülmesine karşı en etkili yöntemlerden biridir.

Maya maskesinin yapılışı ve uygulanışı

1 ) Kuru saçlar için maya maskesi

Malzemeler;

• 2 yemek kaşığı yaş maya
• yarım çay bardağı süt
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Yapılışı;

Tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.Hazırladıģınız karışımı 15- 20 dakika kadar dinlendirin.Ardından tüm saçınıza uygulayın.Streç film ile sarın ve 40 dakika kadar bekletin.Şampuanla yıkayın.
Kuru saçlarınızı nemlendirmek ve dökülmesini engellemek için bu maskeyi haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

2 ) Yağlı saçlar için maya maskesi

Malzemeler;

• 3- 4 yemek kaşığı kuru maya
• yarım çay bardağı yağsız kefir
• 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı;

Tüm malzemeleri sırasıyla bir kaba alın ve iyice karıştırın.Hazırladığınız karışımı 10 dakika kadar dinlendirin.Ardından tüm saçınıza masaj yaparak uygulayın.Streç film ile sarın.40 dakika bekletin ardından yıkayın.
Bu maskesyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Şampuana maya ekleyerek saç dökülmesini durdurun !

Maya ile saç dökülmesini durdurup, kısa sürede saç uzatmak için daha pratik bir yöntem arıyorsanız şampuanınıza bir miktar maya ekleyerek zahmetsiz bir sekilde mayanın nimetlerinden faydalanabilirsiniz.
Her yıkamada şampuanı iyice çalkalayın ve uygulayın.

• iLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİGER KONULAR



2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Saçın nemini ve yumuşaklığını korumak için saç bakımını aksatmamak gerekiyor. Özellikle boyalı saçların neme daha çok ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Çünkü saç boyaları saçı biraz kurutuyor. Doğal bir bakımdan yanaysanız zeytinyağı ve hindistan cevizi yağıyla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç yapınıza uygun bir saç maskesiyle de saç bakımınızı yapabilirsiniz. Ben de kızıl saç bakımı üzerine yazdığım yazımı paylaşmak istedim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kizil-sac-ile-ilgili-en-cok-aldigim-sorular-ve-yanitlarim/ Belki ilgilenenlere faydalı olur diye. ♥

    Sağlıkla kalın,
    sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil
  2. bebeklerde de kullanabilirmiyiz

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER