Blogda Ara

8 Ağustos 2019 Perşembe

HİNTLİ KADINLARIN SAÇ SIRLARI


HİNTLİ KADINLARIN SAÇ UZATMA SIRLARI


HİNTLİ KADINLARIN SAÇ SIRLARI
HİNTLİ KADINLARIN SAÇLARI NASIL BU KADAR UZUN VE GÜR?
HİNTLİ KADINLAR SAÇLARINA HANGİ YAĞLARI KULLANIYOR?
HİNTLİ KADINLARIN SAÇLARI GERÇEK Mİ?
HİNTLİ KADINLAR TAKMA SAÇ MI KULLANIYOR?

SORULARINIZIN CEVABI BURADA !
Her kız Rapunzel'in hikayesi sayesinde çocukluğundan beri uzun ve güzel saçlar görmeye başlar. Uzun güzel saçlar özellikle Hintli kızlar arasında çok sevilir, ancak yaşadığımız zamanlarda iyi saçı korumak çok zordur. Havadaki ve sudaki kirlilik yavaş yavaş saçımızı zayıflatıyor ve günümüzde neredeyse herkesin saç dökülmesine maruz kalmasına sebep oluyor.

Bu yüzden, ihtiyacımız olan şey, değerli saçlarımıza bakmak için biraz daha fazla özen göstermektir.
İşte Hintli kadınların Saç sırları :

1. İyi Bir Diyet

İşin aslı, çoğu Hintli kadın yetersiz besleniyor. Özellikle vejeteryanlar omega yağ asitleri ve saçlar için önemli olan B12 vitamini eksikliği eğilimindedir. Balıklar, yumurtalar, ıspanak, mercimek, süt, fasulye, kaju fıstığı, yer fıstığı, kurutulmuş karpuz tohumu, rosto, istiridye vs. gibi daha iyi saçlar için diyetinize eklemeniz gereken bazı gıda maddeleri.

2. Yağ İle Bakım Yapmak

Saçınızı yağlamak çok önemlidir, ancak doğru şekilde. Sıcak hindistancevizi / zeytin / badem yağı kullanın ve dairesel hareketlerle saç derinize masaj yapın. Kalın bir havluyu sıcak suya batırın ve fazla suyu boşalttıktan sonra başınızın etrafına sarın. Yağı bir gece bekletmek ve sabahları yıkamak en iyisidir. Unutmayın, yağ toz ve kiri çekeceği için dışarı çıkmadan önce yıkamanız gerekir.



3. Su Anahtardır


Her gün en az 8 ila 10 bardak su içmelisiniz. Bu kepek ve kuru saç derisini önlerDünyanın dört bir yanındaki ünlüler bize, önemli günlerden bir hafta kadar önce, önemli günlerin yakınında yüksek su diyetine girdiklerini söylüyor. Su sadece saçınız için değil, cildiniz için de iyidir. Parlayan cilt ve güzel saçlar! Daha ne isteyebilirsin?


4. Kremleme

Saçlarınız için saç kremi çok önemlidir. Yani, zaten kremi kullanmıyorsanız, şimdi kullanmaya başlayın. Şampuandan sonra saç kremi takip etmelisiniz; Aksi takdirde saçlarınız kıvırcık ve kırılgan olacaktır.

5. Maske Uygulama

Şimdi, yumurta + zeytinyağı + birkaç damla balveya yumurta + bira gibi ev yapımı tariflerle derinlemesine temizlik yapılabilir Karışımı uygulayın, yarım saat bekleyin ve soğuk suyla yıkayın. Bu saçlarınızın daha pürüzsüz olmasını sağlar ve aynı zamanda büyümeyi teşvik eder.



6. Fırçalama


Şimdi saçları fırçalamanın ipucunun ne olduğunu düşünmelisiniz, ancak saç fırçalamanın doğru yolunu bilmeyen birçok insan var. Her zaman doğal kıllı bir fırça seçin. Metal fırçalar saçınızın düşmanıdır. Islak saçı fırçalamayın, çünkü fırçaya dolaşma ve kırılma eğilimindedir. Tarağı sadece saçınızı düzeltmek için kullanın, aksi takdirde bir fırça kullanın. Fırçalama, kafanızdaki kan dolaşımını iyileştirir, bu da saç büyümesini uyarır.





7. Isı ve Güneş


Bugünlerde çok sık kuru veya ütülen saçları üflemek yaygındır; Aslında, bazılarınız günlük olarak yapıyor olabilir. Bu yüzden saçınıza sıcaktan koruma sağlamak önemlidir. Daha iyi, çok fazla ısı içeren herhangi bir şeyden kaçınırsanız, ancak iyi durumda, iyi bir ısı koruyucu sprey / serum satın alabileceğinizden emin olamazsınız. Saçınızı ütülemeden / üflemeden kurutmadan önce spreyi iyice uygulayın. Saçınıza sert davrandığınızı anlamalısınız ve bu nedenle, onlara ekstra özen ve beslenme vermelisiniz. Ayrıca, güneşte uzun süre dışarı çıkarken saçlarınızı örtün.




8. Uzun saç


Hintli kızlar saçlarını uzun tutmayı sever. Uzun sağlıklı saçların Hint geleneğinde bir güzellik işareti olarak kabul edilir. Yani, burada saçınızın büyümesini hızlandırmanıza yardımcı olacak birkaç şey var. Bir masaj aleti veya parmaklarınızla günlük olarak kafanıza masaj yapın. Masaj, kan akışını uyarır. Ayrıca, protein yönünden zengin bir diyet yapın. Protein saçınızın uzunluğundan ve sağlığından sorumludur. Hint yağı ve hardal yağı saç büyüme özellikleri ile bilinir, bu nedenle sık kullanın.


9. Saç yıkama


Bazı insanlar günlük saç yıkamanın sağlıklı olduğunu iddia eder, ancak gerçek bunun tam tersidir. İdeal olarak, saçlarınızı haftada sadece iki kez veya üç kez yıkamanız gerekir. Ancak, çok yağlı saçlarınız varsa, kuru şampuan kullanmaya başlamalısınız. Çabuk ve saç dökülmesine neden olmaz.




10. Saç Toplama

Saçınızı çok fazla sıkmayın. Bazı insanların saç büyümesini hızlandıracağını düşünerek saçlarını çok sıkı bağladığını gördüm. Bu tam bir efsane; Aslında saçınızı zayıflatacak ve kırılgan kıvrımlar oluşturacaktır. Ayrıca, saçlarınız gevşekken uyuyun. Sizin için çok fazla güçlük varsa, bir kumaş bant veya ipek / saten fular ile çok gevşetin.


Daha Doğal içerikli Şampuanlara yönelin

Silikon bazlı saç ürünlerinden kaçının. Bazı silikon ürünler saçınızın parlak ve ipeksi görünmesini sağlar, ancak uzun vadede sadece saçınızın kalitesini düşürür. Silikon esaslı ürünler saç kökünde, foliküllerin içine giren nemi ve besin maddelerini tıkayan bir film oluşturur. Bu nedenle, saç ürünlerinizi satın almadan önce silikondan arındırın.




1 yorum:

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER