Blogda Ara

23 Ocak 2024 Salı

GÖZENEK TEMİZLEYEN BUHAR BANYOSU

 

BUHAR BANYOSU NEDİR?

Cildinizde kocaman gözenekler var  ve bu gözenekler doluysa, gözenekleri temizlemeniz gerektiğinin de farkındaysanız bu yazı tam olarak sizin için. Cildimizde çeşitli etkenlerden dolayı gözenekler oluşur ve bazı yanlış uygulamalar sebebiyle de bu gözenekler giderek büyür. Bu büyüyen gözenekler zamanla kir ve yağ ile  dolarak kötü bir görüntü oluşturur. Bu kirler düzenli olarak temizlenmez ise gözeneklerde iyice yer eder ve daha sonrasında temizlemek neredeyse imkansız hale gelir.

Eğer gözenekleriniz varsa ve bu gözenekler dolu ise genellikle peeling yaparak problemin düzeleceğine inanırız veya foşur foşur yıkayınca ve cilt kupkuru bir hal alınca herşey tertemiz oldu zannederiz fakat maalesef gözeneklere yerleşen kir torbalarından kurtulmak okadar basit değildir. Peki bu gözeneklere dolan kirlerden nasıl kurtulabiliriz? Cevap basit. Buhar banyosu.

 Buhar banyosunu daha önce mutlaka duymuşsunuzdur fakat uygulamada ne kadar başarılı olduğunuzu bilemeyiz. Bu gün sizlere başarılı bir buhar banyosu nasıl yapılır onu anlatacağız. Bir buhar banyosu neden başarısız olur onları detaylı konuşacağız.

 buhar banyosu doğru yapıldığında oldukça faydalıdır. Fakat zararlı yönleri var mı derseniz elbette var. Ama bu da tabiki kullandığınız suyun sıcaklığına bağlıdır. Çok fazla sıcak su kullanırsanız ve buhar banyosunu çok sık yaparsanız zamanla yüzünüzde sarkmalar olabilir. Dolayısı ile evet suyun buharı önemli fakat suyun sıcaklığı da bir okadar onemlidir. Direkt kaynar suya yüzünüzü dayarsanız bu tahrişlere hatta yanmalara sebep olabilir. Dolayısı ile suyun sıcaklık derecesini doğru ayarlamalısınız. 

BUHAR BANYOSU NASIL HAZIRLANIR?

Buhar banyosunun hazırlanışı oldukça basittir. Yüzünüzü yakmayacak birr sıcaklıkta sıcak suyu cam bir kaba alın. Kap ne kadar geniş olursa okadar iyi olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken konu kabın cam olmasıdır. Plastik kullanmamaya özen gösterin. Kap ve su hazırlandıysa şimdi sırada suya ekleyeceğimiz bitkilerde ve yağlarda. Buhar banyosu yaparken en sık tercih dilen bitki nanedir. Eğer yağlı bir cilt tipiniz varsa naneli buhar banyosu cildinize oldukça iyi gelecektir. Aynı zamanda nane nefesinizi açmaya da yardımcı olacaktır. Naneyi taze olarak kullanmak daha iyidir fakat böyle bir şansınız yoksa nane yağı da kullanabilirsiniz. Birkaç damla nane yağı damlatarak da buhar banyosu hazırlayabilirsiniz.

Buhar banyosu için kullanabileceğiniz diğer bitki ise papatyadır. Hazırladığınız suya bir avuç taze ya da kuru papatya ekleyerek buhar banyonuzun daha faydalı geçmesiniz sağlayabilirsiniz. Eğer papatya tercih etmeyecekseniz de alternatif olarak lavanta veya lavanta yağı da ekleyebilirsiniz. Bu bitkiler ve yağlar gözeneklerinizi açar ve derinlemesine temizler.

Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra başınızı hazırladığınız kaba yaklaştırarak üzerinizi bir havlu ile kapatın. Buhar banyosuna başlamadan ise herhangi bir yanma olup olmadığına dikkat edin. Eğer yüzünüzde yanma hissi oluşmadı ise buhar banyonuza devam edin. Bu şekilde 3-5 dakika kadar bekleyin. Buhar banyonuz bittiğinde ise mutlaka peeling yapmayı unutmayın. Açılmış ve yumuşamış gözeneklerdeki yağları peeling ile güzelce temizleyin ve soğuk su ile yıkayın. Soğuk suyun amacı cildi şoklamak ve kan dolaşımını arttırmaktır. 

Peeling işleminiz bittikten sonra günlük rutininizi uygulayabilirsiniz. Cilt sıkılaştırıcı bir tonik kullanmanız, temizlenmiş gözeneklerinizin sıkılaşmasına ve küçülmesine yardımcı olacaktır. Cilt bakımında arka arkaya ürün kullanmak veya teknik kullanmak hem cildi yorar hem de cildiniz ürünü ememez. Bu sebepten dolayı buhar banyosundan sonra çok fazla işlem yapmanızı önermiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER