Blogda Ara

22 Eylül 2022 Perşembe

PORSELEN GİBİ BİR CILT İÇİN PATATES MASKESİ

 

Patates maskesi

PATATES MASKESİ

Porselen gibi bir cilde sahip olmayı eminim tüm kadınlar ister. Özellikle son dönemlerde bunu porselen makyajlar yoluyla yapan çok kadın var. Peki makyajsız da porselen gibi bir cilde sahip olmak istemez miydiniz?
Cevabınız evet ise okumaya devam edin.

Mevsimsel değişiklikler, cilt yapısı, stres ve birçok etkenden dolayı cildimiz yıpranır, kırışır, akne ve sivilcelenir. Tüm bunlar uzun bir süreç boyu tekrarlanır ve sonuç olarak cildimiz hiç istemediğimiz bir hâle bürünür. İşin bundan sonrası muhtemelen pahalı kremlere ve estetik operasyonlara kalır. Peki bunlara gerek var mı? Bizce yok. Evde bizi bekleyen bir mucize var çünkü. Patates :)

Patates Maskesi

Patates doyurucu olduğu kadar güzellik de veren bir ürün. Sadece onu nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Peki patates maskesi nasıl hazırlanır? Patates maskesinin kullanım amacına göre birkaç şekilde hazırlanabilir. 

Cilt Beyazlatmak İçin Patates Maskesi

Eğer cildinizi beyazlatmak ve zamanla oluşan kararmaları, güneş lekelerini ve yanık izlerini sonsuza dek yüzünüzden silmek istiyorsanız patates maskesinin bu uygulama şekli tam size göre. Malzemeler;

● bir orta boy patates
● yarım limon (suyu)
● bir yemek kaşığı gül suyu

 Öncelikle patatesi soyup rendeliyoruz. Daha sonra rendelediğimiz patatesin suyunu iyice sıkıp bir kaseye alıyoruz. Üzerine yarım limonun suyunu ve gül suyunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yaptığımız bu karışımı bir pamuk yardımı ile yüzümüze tonik gibi uyguluyoruz. Limon yüzümüzde çok fazla kalırsa cildi tahriş edebileceğinden dolayı 10 dakika kadar bekletip yıkıyoruz. Ardından da nemlendiricimizi uyguluyoruz.

Bu işlemin hergun yapılması cildinizi tahriş edebileceğinden, cilt tipinizin durumuna göre 2 ya da 3 günde bir uygulayabilirsiniz.


Kırışıklık Karşıtı Patates Maskesi

Kaz ayaklarınız oluşmaya başladıysa, patates maskesinin bu nimetinden de faydalanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Üstelik hiç ugraş gerektirmeyen ama bir okadar da etkili bir yöntem ile. Patates maskesi ile. Malzemeler;

● 1 tane haşlanmış patates
● hindistan cevizi yağı

 Öncelikle haşladığımız patatesi iyice ezip püre haline getiriyoruz. Daha sonra bu hazırladığımız püreyi tüm yüzümüze masaj yaparak uyguluyoruz. Özellikle kaz ayaklarının bulunduğu kısımlara ekstra özenli masaj yapıyoruz.
15 dakika beklettikten sonra cildimizi maskeden arındırıp temizliyoruz. Çok az ısıtılmış (cildi yakmayacak derecede) hindistancevizi yağını yüzümüze masaj yaparak uyguluyoruz. Bu kısım oldukça önemlidir. Çünkü cildinize ne kadar iyi masaj yaparsanız kırışıklıklarınız o derece hızlı yok olur ve yeni oluşacak kırışıklıklar da engellenmiş olur.

Patates Dilimleri İle Gözaltı Morlukları Nasıl giderilir?


 Gözaltı halkalarından ve morluklardan şikayetçi iseniz, patates dilimleri ile buna da bir çözüm bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken patatesleri gözaltlarınıza uygun bir şekilde dilimlemek ve onları 20 dakika orada tutmak. Evet hepsi bu kadar. Bu uygulama aynı zamanda gözaltlarınızı rahatlatıp sarkmaları da engelleyecektir.


Gözaltı halkaları ve morlukları için ayrıca >>>>>> GÖZALTI HALKALARINDAN KURTULUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER