Blogda Ara

31 Ocak 2024 Çarşamba

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR?

 



BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK

Sağlıklı yiyecekler yemekten ve sağlıklı yaşam tarzlarını yaşamaktan daha fazla ve daha iyi uyumaya kadar değişen aktivitelerin bağışıklık sistemimizi güçlendirerek genel sağlığımızı iyileştirdiği bilinmelidir. Bu sebeple bağışıklık sistemimizi iyileştirmek için doğal yollara yöneliriz. İşte bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için yapmamız gerekenler şunlardır;

Yeterli uyumak; Uykusuzluk bağışıklık sistemimize zarar verir. Bu nedenle düzenli ve yeterli uyumaya dikkat edilmelidir. Düzenli bir uykunun yanında kaliteli bir uyku da uyumak önemlidir. Bu sebeple de gece uyurken uyku bandı kullanabilirsiniz veya gözü yormayacak ışıklar tercih edebilirsiniz. Uyumadan 1-2 saat önceden ekran ışığından uzak durmak da rahat bir şekilde uykuya geçişinize yardımcı olacaktır.

Yeterli ve dengeli beslenmek; Diyetinizde tüm renkleri bulundurmaya çalışın. Yeşilini de kırmızısını da bol bol bulundurun. Sadece tek tip besin tüketmeyin. Hepsinden tüketmeye çalışın. Sebzeler, meyveler ve kuru yemişleri mutlaka diyetinize ekleyin.

Sıvı tüketimini arttırın; Hidrasyon sizi mutlaka mikroplardan ve virüslerden korumaz. fakat dehidrasyonu önlemek sağlık açısından önemlidir. Dehidrasyon baş ağrısına neden olabilir. Gün boyunca bol su içerek toksinleri vücuttan atarak bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.

Egzersiz yapın; Bağışıklığı güçlendirmenin belki de en etkili yollarından biri egzersiz yapmaktır. Hayatınıza hafif de olsa bir egzersiz rutini eklemelisiniz. Düzenli yürüyüşler, bisiklet kullanımı vb.

Stresi yönetin; Bağışıklık sistemini sağlıklı tutmanın bir yolu da stresi yönetebilmektir. Stresi vücuttan uzaklaştırmak için yoga, meditasyon vb yapılabilir. 

Takviyeler; Takviyeler insanların günlük yiyeceklere ek olarak aldıkları vitaminler mineraller bitkiler gibi takviyelerdir. Bazı takviyeler bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. 

Tütün ve alkol kullanımını azaltın; Alkol kullanmak ve sigara içmek bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir. Bu sebeple bu zararlı maddeleri tüketmeyi bırakmalısınız.

Aşılar; Aşılar bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle aşılarınızın güncelliğinden emin olun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER