Blogda Ara

7 Ocak 2024 Pazar

HODAN YAĞININ FAYDALARI

 

HODAN YAĞI



HODAN YAĞININ FAYDALARI NELERDİR? 

Badem yağını, lavanta yağını, biberiyeyi bilmeyeniniz yoktur.Peki hodan yağını kimler biliyor? Pek çok kişi hodan yağını ve faydalarnı bilmez. Bunun sebebi belkide diğer yağlar kadar reklamının yapılmamasıdır fakat geç de olsa bu gün hodan yağının faydalarından bahsedeceğiz.
 
Hodan özellikle kozmetik sektöründe oldukça kullanılan bir üründür. Botoks etkisi yaratan ürünlerin içeriğine baktığınızda birçoğunun içerisinde hodan bitkisini veya yağını görebilirsiniz. Sadece kozmetik sektöründe değil aynı zamanda saç bakımında da hodan yağı oldukça fayda sağlayan bir yağdır. Peki hodan yağı nasıl kullanılır?

Cilt bakımında hodan yağı nasıl kullanılır?

 Cilt bakımında hodan yağı özellikle botoks etkisi yaratmasından dolayı oldukça tercih ediliyor. Peki cilt bakımında hodan yağı nasıl kullanılıyor? Cilt bakımında hodan yağını tıpkı cildinize uyguladığınız diğer yağlar gibi masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu konuda cilde masaj yapan aparatlar kullanmanız hodan yağının etkisini daha da arttıracaktır. Dairesel hareketlerle cildinize masaj yaparak uygulayın ve sabah ışıl ışıl dolgun bir yüze merhaba deyin. Hodan yağı güçlü bir yağ olduğu için özellikle yağlı cilt tipine sahip olanlar haftada bir veya iki kez kullanabilirler. Fazlası ciltte fazla yağ oluşturacağı için sivilcelenmeye yol açabilir. Hodan yağını kullanacağınız günler diğer cilt bakım ürünlerini azaltmanız daha iyi olacaktır.

 Saç bakımında hodan yağı nasıl kullanılır?

 Hodan yağı cilt bakımında olduğu kadar saç bakımında da tercih edilen güçlü bir yağdır. Peki saç bakımında hodan yağı nasıl kullanılır? Hodan yağını saç bakımında kullanmak için birkaç seçeneğiniz var.İlki hodan yağını ılıklaştırıp saç diplerinden boylarına kadar masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise hodan yağını diğer yağlarla karıştırıp uygulamaktır. Hodan yağını badem yağı veya avokado yağı ile karıştırarak dipten uca kadar uygulayabilir, ardından da bir bone takarak 1 saat kadar bekletip yıkayabilirsiniz. Hodan yağını saç bakımında hangi yağlarla karıştıracağınız tamamen kendi tercihinize kalmış.

Hodan yağı meme büyütür mü? 

Hodan yağı saç ve cilt bakımının yanı sıra meme büyütme özelliği ile de oldukça tercih edilen bir yağdır. Meme büyütme vaadi veren ürünlerin içeriğine baktığınızda da yine en etkili ürün olarak hodan yağını görebilirsiniz. Peki meme büyütmek için hodan yağı nasıl kullanılır? Hodan yağı diğer yağlarla çok rahat karışabildiğinden lavanta yağı ile karıştırıp göğsünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. lavanta yağının tercih edilmesi kan dolaşımını da hızlandıracak olması ve elbette hodan yağının kokusunu bastıracak olması. Hodan yağını ayrıca tek başına da uygulayabilirsiniz. Duştan sonra hodan yağı ile göğüslerinize masaj yapabilirsiniz.

Hodan yağı bu kullanımlarının yağında masaj yağı olarak da oldukça tercih edilen bir yağdır. Hodan yağı masaj yağı olarak kullanıldığında oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
Alacağınız yağın organik olduğundan emin olmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER