Blogda Ara

28 Eylül 2018 Cuma

TEN RENGİ NASIL AÇILIR?





 Cildimiz maruz kaldığı güneş rüzgar ve daha bircok etkenden dolayı doģal rengini kaybedip koyulaşabiliyor.Kimi zaman yüzümüzde renk eşitsizlikleri meydana geliyor.Bunu engellemenin bir yolu var mı derseniz, bunu engellemenin birçok yolu var.Fakat ben size evde kolayca hazırlayabileceğiniz daha az maliyeti olan ama daha etkili bir kaç yöntem önereceğim.
Öncelikle cildimizi iyi tanıyor muyuz? Bu soruya cevabınız var mı? Nasıl bir cilt tipine sahibiz? Yağlı? Kuru? Karma? Yağlıdan kuruya karma? 

Cilt tipimizi belirledikten sonra, cildimize zarar vermeden, doğal yapısını bozmadan kullanabileceğimiz yöntemleri araştırabiliriz.Evet piyasada cilt rengini açtığını vaad eden, bazıları gerçekten başarılı ürünler mevcut.Fakat ben doğal içerikli ürünlerden yana olduğum için size de daha doğal içerikli yöntemleri önereceğim.

1 ) Karbonatla ten rengi açma; bu yöntem en başarılı yöntemlerden biridir.Ten renginizi açarken yüzünüzü gerginleşirir güzelleştirir.Ayrıca sivilce izlerinin de görünürlüğünü azaltır.
Hazırlanışı;
2 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı da zeytin yağı ekleyip karıştırıyoruz.Zeytin yağı kullanmamızın sebebi cildi tahriş etmemek.
Eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz zeytin yağını atlayabilirsiniz.Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karışımı yüzümüze uyguluyoruz.Burda bekleme süresi biraz cilt tipinizle alakalı bir durum.Yani eğer kuru ve hassas bir cildiniz varsa 5 dakika bile sizin için yeterli olacaktır.Yağlı ciltler için ise 10-15 dakika yeterlidir.Bekleme süresi dolduktan yüzümüzü önce ılık suyla yıkayıp, ardından soğuk suyla şokluyoruz.Bu yüzümüzdeki kan dolaşımını da arttıracaktır.Karbonat maskesinden sonra yüzünüze uygun bir nemlendirici mutlaka kullanın.Nemlendirici kullanmak uzun vadede yüzünüze bir yatırım olacaktır.Bu maskeyi haftada 2 kere kullanabilirsiniz.

2 ) Pirinç suyu ; Bu da cok etkili bir diğer yöntemimizdir.Koreli kadınların güzellik mucizesi diye adlandırılan bu yöntemin 2 farklı çeşidi bulunmaktadır.İlki pirinç suyu, ikincisi pirinç unu maskesi.
Hazırlanışı;
Bir kase pirincin üzerini kapatacak şekilde su koyuyoruz.Yarım saat beklettikten sonra suyu süzüp ufak bir şişeye alıyoruz.Bu suyu tonik olarak kullanabiliriz.Günlük cilt temizliğimizi yaptıktan sonra bu suyu bir pamuga koyup yüzümüzü siliyoruz.Hergün kullanıma uygundur.Kısa sürede cilt renginizin açıldığını farkedeceksiniz.

3 ) Pirinç unu Maskesi ; 2 yemek kaşığı pirinc ununa, maske kıvamını alıncaya kadar su ekleyip karıştırıyoruz.Amacımız sıvı bir kıvam degil jölemsi bir kıvam elde etmek.Ardından karışımı yüzümüze uygulayıp kuruyuncaya kadar bekletiyoruz.Kuruduktan sonra yıkayıp normal cilt bakımı rutinimize devam edebiliriz.







Gündüz dışarı çıktığınızda güneş kreminizi mutlaka yanınıza alın.Yüzünüzü hergün nemlendirmeyi unutmayın.

Sağlıkla :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER