Blogda Ara

29 Ocak 2024 Pazartesi

ŞALGAMIN FAYDALARI

 


ŞALGAMIN FAYDALARI

Şalgam suyunu sever misiniz? Şalgam suyu özellikle Adana'da çokca tüketilen bir içecektir. Sağlık açısından faydası saymakla bitmeyen şalgamın faydalarını öğrendiğinizde eminiz sizler de evlerinizden ve sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Şalgam suyu herkesin damak tadına uyan bir içecek değil fakat bir kez alıştığınızda da asla vazgeçemeyeceğiniz bir içecektir. Şalgam sadece tadı açısından değil faydaları için de sıkça tüketilir.

Şalgam suyu sindirim sistemini düzenlemekten iltihap kurutmaya kadar birçok problemin çözümünde tavsiye edilen ve tercih edilen bir içecektir. Şalgam suyunu sabahları aç karnına tükettiğinizde sindirimi düzenler ve bu yönüyle de kilo vermenize yardımcı olur. İçerisinde bulunan minareller vücut direncini arttırır.  Şalgam suyu romatizmaya, vücuttaki iltihabın yok edilmesine, sinir sisteminin düzenlenmesinde de etkilidir. Şalgam suyunu böbrek taşı problemi yaşayanlar da sıkça tercih ediyor. Her akşam bir bardak tüketerek böbrek taşı problemini iyileştirebilirsiniz.

Şalgam suyunu diş apsesi probleminde de kullanabilirsiniz. Diş apsesi probleminiz varsa yatmdan önce yarım çay bardağı şalgam suyuyla gargara yapabilirsiniz. Ağır yemeklerden sonra veya yemeğin yanında 1 bardak şalgam suyu tüketmek, yediğiniz yemeği sindirmenize de yardımcı olacaktır.

Şalgam suyu bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini eksikliği veya kan eksikliğine bağlı yorgunluk ve halsizlik yaşıyorsanız hergün bir veya iki bardak şalgam suyu tüketebilirsiniz. Şalgam suyunun yanında tanelerini de tüketerek şalgamdan alabileceğiniz maksimum verimi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER