Blogda Ara

28 Ocak 2024 Pazar

DOĞAL PEELİNG NASIL YAPILIR?

 


EVDE DOĞAL PEELİNG NASIL YAPILIR?

Peeling yapmak cildinizi derinlemesine temizleyerek tıkanan gözenekleri açar ve yaşlanmanın da önüne geçer. Cilt uzmanları düzenli olarak cilde peeling uygulamasının yapılması gerektiğini söylüyor. Fakat problem şu ki bazen kozmetik mağazalarından alınan peelingler cildi gereğinden fazla yorabiliyor veya çizebiliyor. Evet peeling için dikkat edilmesi gereken kısım cildi çizmeyeceğinden emin olunan peelinglerin kullanılması. Özellikle yüzünüze uygulayacağınız peelinglere ekstra dikkat etmenizde fayda var.

EVDE DOĞAL PEELİNG

Piyasada çok fazla peeling ürünü mevcut. Bunların yüz için olanları da var vücut için olanları da. Eğer vücudunuz için peeling arıyorsanız daha iri taneli peelingler tercih edebilirsiniz. Söz konusu yüzünüz olduğunda ise daha ufak ve yumuşak yapılı peelingler tercih etmelisiniz. Birçok markanın günlük kullanıma uygun yüz peelingi var bunlara bir şans verebilirsiniz. Veya bu yazıyı okuyup kendi peelinginizi evde kendiniz yapabilirsiniz.

Peeling için yapmanız gereken ilk şey tanecikli yapısı için hangi ürünü kullanacağınıza karar vermek. Hangisini önerirsiniz derseniz ben kahve telvesini tavsiye ediyorum. Kahve telvesini bir kaseye alıp içerisine bir tatlı kaşığı bal  yada zeytin yağı ekleyerek homojen hale gelene kadar karıştırıp hazırladığınız karışım ile hem cilt hem yüzünüze peeling yapabilirsiniz.

Diğer peeling yapabileceğiniz malzeme de elbette şekerdir. 3 yemek kaşığı şekere (esmer şeker daha iyi olur) 1 yemek kaşığı bal veya zeytin yağı ekleyerek güzelce karıştırın ve hazırladığınız malzeme ile cildinize yuvarlak hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Bu aynı zamanda kan dolaşımınızı da arttıracaktır.

PEELİNG YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Peeling yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta peeling parçacıklarını yüzünüze bastırarak sürtmemeniz. Peelingi masaj yapar gibi hafifçe yüzünüzde gezdirmeniz yeterli olacaktır. Aksi takdirde yüzünüz çizilebilir ve yorgun düşebilir. Bu da beklediğinizin aksine etkiler göstermesine sebep olabilir. Cildinize peeling uyguladıktan sonra güzelce nemlendirmeyi de ihmal etmeyin.

ŞUNLARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER