Blogda Ara

30 Ocak 2024 Salı

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN MASKE

 


SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN MASKE

Saçlarımız birçok nedenden  dolayı dökülebilir. Bazen mevsimsel, bazen aşırı kilo kaybından, bazen mevsimsel bazen de yanlış ürün kullanımından dolayı saçlarımız dökülür. Kullandığımız su bile bazen saçımızın dökülme sebebi olabiliyor. Hergün saçlarımızı tararken avuç avuç dökülen saçlarımızı gördüğümüzde de normal olarak endişeleniyoruz. Saç dökülmemizi durdurmak için arayış içerisine giriyoruz.

Saçlarımız mevsimsel geçişlerden hava kirliliğinden ya da vitamin eksikliğinden de dökülebilir. Eğer problem içeriden kaynaklanıyorsa bir doktor reçetesinden faydalanmakta fayda vardır. Çoğu zaman D vitamini ve demir eksikliğinden kaynaklasa da bir dktora danışıp değerlerimizi ölçtürmeden sonuca varmak doğru olmaz. Eğer değerleriniz normal ve saç dökülme probleminiz dış etmenlerden kaynaklanıyorsa dışarıdan müdahaleye başlayabilirsiniz.

Saç dökülmesi hava kirliliğinden, ısı veren saç ürünlerinden, yanlış şampuanlardan, bazen de mevsimsel geçişlerden kaynaklı olarak dökülebilir. Saç dökülmesini durdurmak için ise dışarıdan müdahale etmeniz gerekebilir. Öncelikle şampuanınızı değiştirip sorunun burdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalışın. Eğer sorun şampuan  değilse artık saç maskelerini uygulamamaya başlayabilirsiniz.

Saç Dökülmesini Durduran Maske

Saç dökülmesi yaşıyorsanız ve ne yaparsanız yapın dökülme durmuyorsa size harika bir maske tarifi ile geldik. Bu maskeyi düzenli uyguladığınızda saç dökülmeniz duracak ve aç kökleriniz daha güçlü olacak. Saç dökülmesini durduran maske için malzemeler;

3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı hakiki zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1 tatlı kaşığı çam terebentin yağı

Hazırlanışı;

Sarımsakları direkt havanda ezebilirsiniz. Fakat sarımsak kokusu nedeniyle biraz tereddüt ettiren bir malzeme. Sarımsak kokusu için tereddüt etmeyin. Çünkü kokusuz sarımsak nasıl hazırlanır yazımızı sizin için buraya bırakacağız. Kokusuz sarımsak için KOKUSUZ SARIMSAK HAZIRLAMA yazımıza gidebilirsiniz. Sarımsağı iyice ezdikten sonra bir kaseye alıp üzerine zeytinyağı, badem yağı ve terebentin yağını ekleyip yaklaşık 1-2 saat bekletin. Hazırladığınız karışımı saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Tüm diplere iyice yedirin. Saç diplerinizde hafif bir kaşıntı olacaktır bu sorun değil. Fakat yoğun bir yanma hissi oluşursa maskeyi saçtan arındırın. Bu herhangi birine hassasiyetiniz olduğunu gösterir. Maskeyi uyguladıktan sonra bone takın ve yarım saat bekletip duş alın. Maskeyi saçtan arındırmak zor olabilir. Saçı ıslatmadan önce şampuanlarsanız daha kolay arındırabilirsiniz.

Saç dökülmesini durdurmak istiyorsanız saçlarınızı  aşırı ısıdan korumalısınız. Kuruturken veya düzleştirirken mutlaka ısı koruyucu kullanın. Saçlarınızı komple nemden arındırmamaya çalışın. Kuruyan saç kolay kırılır ve kolay dökülür. Dökülmenin diğer sebeplerinden biri de saçı yıkarken saç diplerine krem uygulamaktır. Saç diplerine krem uygulamak yerine duştan çıktıktan sonra saç boylarına durulanmayan krem uygulayın. Saçınızı tararken uçlardan diplere doğru geniş ağızlı bir tarak ile tarayın. Saçı nemli iken taramayı tercih edin. Böylelikle saç dökülmenizi her açıdan durdurmuş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAYINLAR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER