Blogda Ara

15 Ocak 2024 Pazartesi

TIRNAK BESLEYEN YAĞLAR

 


TIRNAK BESLEYEN YAĞLAR

Tırnak, özellikle kadınlar için oldukça önemlidir. Bir kadın yüzüne saçlarına giyimine özen gösterdiği kadar ellerine de özen gösterir. Ellerinize onarıcı bakım kremleri kullanırsınız, bakım yaparsınız fakat tırnaklarınız kötü görünüyorsa maalesef ellerinizin güzelliği gölgelenmiş olur. Tırnak bakımı da en az diğer bakımlarımız kadar önemlidir.  Evde tırnak bakımı için >>> EVDE TIRNAK BAKIMI yazımıza göz atabilirsiniz.

 Tırnak bakımı oldukça önemlidir fakat çoğu zaman tırnak bakımı kadar tırnakların güçlülüğü ve dayanıklığı da önem teşkil eder. Sürekli kırılan güçsüz tırnaklara istediğiniz kadar manikür pedikür yapın başarılı bir sonuç alamazsınız. Tam da burada devreye doğal yağlar girer. Doğal yağlar tırnaklarınızın dayanıklı ve estetik bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Güçlü ve güzel tırnaklara sahip olduktan sonra dilediğiniz işlemi uygulamaya başlayabilirsiniz. Peki tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzaması için hangi doğal yağları tercih edebilirsiniz?

 TIRNAK BAKIMINDA KULLANABİLECEĞİNİZ YAĞLAR

 Tırnak bakımında kullanabileceğiniz birçok yağ vardır. Fakat bazıları tam da tırnak bakımı için biçilmiş kaftandır. Tırnak bakımında hangi doğal yağları tercih edebiliriz?
 
Limon Yağı

Limon yağı faydalarını saymak mümkün değil. Fakat söz konusu tırnak besleyiciliği olduğunda tercih edebileceğimiz yağların başında geliyor. Birkaç damla limon yağını bir kaba alıp tırnaklarımıza masaj yaparak uyguluyoruz. 

Çay Ağacı Yağı

 Çay ağacı yağı antibakteriyel özelliğinden dolayı genellikle kepek oluşumunu önlemede kullanılır. Fakat çay ağacı yağı çok iyi bir tırnak bakımı yağıdır aynı zamanda.

 Lavanta Yağı

 Lavanta yağı da yine diğer yağlar gibi cilt ve saç bakımında çokca tercih edilen yağlardan biridir. Peki siz lavanta yağını tırnak bakımında da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Birkaç damla lavanta yağı ile hem ellerinizi hem de tırnaklarınızı ovarak masaj yapabilirsiniz. Lavanta yağı güzel kokması açısından da kadınlar tarafından oldukça tercih edilen bir yağdır.

 E Vitamini

 E vitamini hem saç hem cilt bakımında oldukça tercih edilir. fakat tırnak bakımında verdiği etki neredeyse diğerlerinin 2 katıdır. Bu yüzden bir tercih yapılacaksa E vitaminine bir şans verebilirsiniz.

  Hindistan Cevizi Yağı
 
 Hindistan cevizi yağı da cildi besleyen yağların başında geliyor. Hem cilt için nemlendirici görevi görür hem de tırnaklarınızı besleyerek sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

 Bu yağları haftalık olarak dönüşümlü olarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER