Blogda Ara

23 Ocak 2024 Salı

BAĞIRSAK KURDU BELİRTİLERİ




 BAĞIRSAK KURTLARININ BELİRTİLERİ

Bağırsaklarımızda yaşayan organizmalar vardır ve bunlar  sağlığımızı olumsuz  anlamda etkiliyor. Bağırsaktaki bu organizmaları dökmek için ise alternatif yollar vardır. Bu alternatifler genellikle bitki çayları olsa da bağırsak kurtlarını temizleyen yiyecekler de vardır.

Bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlayan bazı bitkiler:

*Anason

*Ceviz

*Karanfil yağı

*Hindistan cevizi yağı

*Nane

*Greyfurt

*Kekik yağı veya kekik çayı

*Üzüm

*Kabak çekirdeği

A vitamini vücudun parazitleri temizlemesi aşamasında rol üstlenir. Bu sebeple A vitamini içeren beslenme düzeni ayarlamanız bağırsak kurtlarından kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Kahve, şeker ve alkolden ise kesinlikle uzak durmanız gerektiğini unutmayın. Sarımsak her ne kadar her derde deva olsa da bağırsak kurtları söz konusu olduğunda yan etiler oluşturabilir. Bu sebeple sarımsak tüketimini azaltmanız daha faydalı olacaktır.

Yoğurt tüketimini arttırın. Yoğurt yiyerek yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayabilirsiniz. C vitamini ve B vitamini alımını arttırın. C ve B vitamini içeren besinler tüketin ve diyetinize entegre edin. Son olarak çiğ et veya çiğ balık tüketimini azaltın hatta mümkünse hiç tüketmeyin.

Belirtiler

Bağırsaklarınızda parazit veya solucan olup olmadığını anlamak aslında basittir. Eğer ishal, kusma, başağrısı, yorgunluk ve benzeri semptomlarınız varsa muhtemelen bağırsklarınızda parazitlenme vardır. Yine aynı şekilde mide krampları ve karın ağrısı da bağırsak kurtlarının bilinen belirtilerindendir. bu belirtiler varsa mutlaka bir doktora başvurun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER