Blogda Ara

21 Ocak 2024 Pazar

BÖBREK HASTALIĞI

 



BÖBREK RAHATSIZLIĞI

  Böbreklerimiz vücudumuzun süzgecidir. Zararlı atıkları süzer ve vücudumuzun temizlenmesiniz sağlar. Fakat bazen böbreklerimiz rahatsızlanır ve işlevini yerine getiremez. Özellikle alkol tüketiminin artmasıyla böbrek fonksiyonlarımız zayıflar çünkü daha fazla çalışmak zorunda kalırlar. Böbreklerimizin hastalandığını nasıl anlarız? Belirtileri nelerdir?

Belirtiler : 

Mide bulantısı

Kusma

İştah kaybı

Yorgunluk

Zayıflama

Uyku problemi

Yüksek tansiyon

Kaşıntı

Göğüs ağrısı

Nefes darlığı

Elbette sadece bu belirtilere bakarak böbrek rahatsızlığı teşhisini kendiniz koyamazsınız fakat bu durumları yaşıyorsanız bir doktora kesinlikle görünmeniz gerektiğini unutmayın.

Doktorunuz size böbrek rahatsızlığı teşhisi koyduğunda ise sizden sodyum, protein ve fosfat bakımından daha düşük yiyeceklere yönelmenizi isteyebilir. Çünkü bu besinlerin kandan atılması zor olabilir. Yine doktorunuz tarafından belirlenen sıvı miktarını tüketmelisiniz. İhtiyaç dahilinde D ve C vitaminleri de yine doktor tarafından tavsiye edilecektir.

Ne Yemeliyiz?

Böbrek rahatsızlığına sahipseniz ne yememeniz gerektiğini doktorunuz net bir şekilde açıklayacaktır  fakat öncesinde de böbrek sağlığına yönelik besinler tüketebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği

Demir ve çinko bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeğini böbrek sağlığını korumada ve tedavisinde de tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Herşeyin fazlası zarardır bunu unutmayın.

Yoğurt

Yoğurt probiyotik ve kalsiyum açısından zengindir.  Yoğurt böbrekleri temizler. Fakat yoğurdun doğal olması önemlidir.

Limon

Limon antioksidan özellikleri bakımından böbrek sağlığına oldukça faydalıdır. Dilerseniz limonu yiyebilir veya suyunu sıkarak da tüketebilirsiniz.

Maydanoz

Maydanoz her derde deva bir bitki olmasıyla bilinir. Bu açıdan böbreklere de faydası saymakla bitmez. İster yiyerek tüketin, isterseniz kür şeklinde tüketin.
Eğer maydanoz kürü nasıl hazırlanır bilmiyorsanız şuraya bakabilirsiniz >>MAYDANOZ KÜRÜ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER