Blogda Ara

6 Ocak 2024 Cumartesi

SAÇ UZATAN SPREY YAPIMI

 

SAÇ UZATAN SPREY

 

EVDE SAÇ UZATAN SPREY YAPIMI

Kadınlar genelde bir hevesle saçlarını kestirir daha sonra da uzun süre bu kararın pişmanlığını yaşarlar .Bazen de gidilen kuaförün azizliğine uğrar yana yakıla saçımızı hızlı uzatmanın yollarını ararız. Hal böyle  olunca da elbette olur olmadık yöntemlere başvururuz. Oysa çözüm çok da uzakta değil hemen yanı başımızda, mutfağımızda. 

 EVDE SAÇ UZATAN SPREY YAPIMI

  Saç uzatmanın aslında doğal olan birçok yolu mevcut fakat bugün özellikle en çok tercih edilen yöntemleri konuşacağız. Bunlardan ilki soğan suyu. Soğan suyu saç uzatma ve bebek saçların oluşumunda en çok etki gösteren ürünlerin başında geliyor. Soğan suyunu hazırlamak ise oldukça kolay. Öncelikle bir soğanı soyup 4 parçaya bölüyoruz. Ardından ise 1 bardak su ekleyip 3-5 dakika kaynatıp ardından ılımaya bırakıyoruz. Saç derimizi yakmayacak dereceye geldiğinde soğanları süzüp soğan suyunu temiz bir sprey şişesine alıyoruz. Soğan suyu koku yapabileceği için duş almadan 1 saat önce saç diplerinize uygulayıp geniş ağızlı bir tarakla tararsanız etkisini daha da arttırabilirsiniz. Duştan sonra saç parfümü veya lavanta suyu kullanabilirsiniz.

 Evde saç uzatmak denince akla ilk gelenlerden birtanesi de lavanta suyudur. Lavanta suyu saç uzatmanın yanı sıra saç dökülmesini de büyük ölçüde durdurmasıyla bilinir. Lavanta suyunu hazırlamak için ihtiyacımız olan şey bir avuç lavanta ve 2 bardak su. Bir cezvede bir avuç lavanta ve suyu kaynatıyorz. Ardından lavanta suyunu soğumaya bırakıyoruz.Lavanta suyu soğuduktan sonra bir sprey şişesine alıyoruz. Lavanta suyu soğan suyunun aksine oldukça güzel kokan bir ürün olduğu için duştan sonra ve hatta saçlarınızı her taradığınızda saç diplerine uygulayabilirsiniz.

 Saç uzatan ve son dönemlerde oldukça popüler olan bir diğer ürün ise biberiye. Biberiye hem saç uzatıyor hem de saç çıkarıyor. Dökülmelere de iyi geldiği söylenebilir. Yapım aşaması lavanta suyu ile birebir aynı. Biberiye saç köklerini uyararak kan dolaşımını  arttırıyor ve bu sayede saçın daha hızlı uzamasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER