Blogda Ara

22 Ocak 2024 Pazartesi

KEKİK ÇAYININ FAYDALARI

 


KEKİK ÇAYININ FAYDALARI

Kekik çayı, soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomlar, sindirim sorunlar, uykusuzluk gibi sorunların tedavisinde kullanılan bir bitki çayıdır. Kekik çayı eski zamanlardan beri bu şifalı yönleriyle kullanılıyor. Korona virüsün hayatımıza girişi ile de kekiğin faydalarını daha fazla öğrenme fırsatı bulduk. Kekik, virüsün vücutta oluşturduğu hasarı temizliyor ve direnci arttırıyor. Bu gün de kekiğin ve kekik çayının faydalarından bahsedeceğiz.

ÖKSÜRÜK İÇİN KEKİK ÇAYI





Kekik çayı yoğun öksürük durumu yaşadığınızda kolayca tercih edebileceğiniz ve hazırlayabileceğiniz bir çaydır. Kekik çayı balgamın atılmasını sağlayarak boğazı rahatlatır. Kekik mukusu parçalayabildiği için nefesinizi de açarak daha iyi solumanızı sağlar.


ZAYIFLAMAK İÇİN KEKİK ÇAYI




Zayıflamak için birçok yöntem deniyoruz. Kürler, detox suları,  ağır egzersizler... fakat tüm bunları kekik çayı ile de yapabilirsiniz. Kekik yağ kütlesini azaltarak kilonun yakılmasına yardımcı olur. Kekikte bulunan polifenoller metabolizmayı hızlandırarak hormonlarla etkileşime girer. Öte yandan bitki çayları tokluk hissi yaratacağı için bu bağlamda da kekik çayı tercih edilebilir.

AKNE VE LEKELER İÇİN KEKİK ÇAYI




Kekik çayı antioksidan özelliklere sahiptir. Düzenli olarak kekik çayı tüketildiğinde vücudu içeriden temizleyeceği için akne ve leke oluşumunu da önleyecektir. Eğer iltihapşı bir cilt yapısına sahipseniz kekik çayına bir şans verebilirsiniz.

KAN BASINCINI DÜZENLER




Kekik çayı özellikle hipertansiyona sahip insanlara önerilir. Araştırmalara göre kekik çayı içmenin, hafif ile orta şiddette hipertansiyondan muzdarip hastalarda hem en yüksek sayı hem de en düşük kan basıncı ölçümlerinde önemli düşüşler gösterdiğini buldu. Kekikte bulunan ve timol olarak bilinen bileşiklerin, daralmış arteleri gevşetmeye ve vücuttaki dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olabileceği, kalbinizin yapması gereken iş miktarını azaltabileceği ve basıncı düşürebileceği düşünülmektedir.

 

SİNDİRİM DÜZENLEMEK İÇİN KEKİK ÇAYI




Kekik çayı yiyecekleri parçalayarak daha hızlı yakılmasını sağlar. Bu şekilde vücudumuz veya organlarımız gereğinden fazla enerji harcamaz ve yorulmaz. Kekik çayı aynı zamanda mide kramplarına ve spazmlara da iyi gelir. Geçmeyen mide ağrılarınız varsa bir fincan kekik  çayı sizi rahatlatabilir. Ayrıca kekikte bulunan polifenoller glikoz seviyesini düşürdüğü için diyabet hastaları için de bir umut olabilir.


FİBROMİYALJI İÇİN KEKİK ÇAYI




Geçmeyen ağrılarınız, sürekli bitkin bir ruh haliniz varsa bunun tıpta adı fibromiyaljidir. Ve bu hastalığın tedavisinde kekik çayı oldukça başarılıdır. Ağrılarınızı ve semptomlarını azaltarak  sizi rahatlatır. Özellikle uyumadan önce bir fincan kekik çayı  tüketirseniz kaliteli ve rahat bir uyku çekebilirsiniz.



1 yorum:

  1. Kekik çok kullandığım bir baharat. Faydasını öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER