Blogda Ara

21 Ocak 2024 Pazar

BEYAZLATAN PİRİNÇ SUYU TONİĞİ

 



PİRİNÇ SUYU TONİĞİ

Asyalı kadınların pürüzsüz ve beyaz ciltlerinin sebebini hiç merak ettiniz mi? Ülkemizde özellikle kore dizilerinin sevilmesi ve yaygınlaşması ile kore kültürüne de bir ilgi başladı. Kore kültürünün yanında şuan ülkemizde oldukça rağbet gören kore cilt ürünleri de ülkemize giriş yapmış oldu. Asya ülkelerinde nasıl ki ana gıda pirinçtir, aynı şey cilt bakımlarında da geçerlidir. Koreli kadınlar başta olmak üzere diğer Asyalı kadınlar da cilt güzelliklerini pirince borçlu.

 Koreli kadınlardan bahsetmişken ordan devam edelim. Eğer kore dizilerine veya kültürüne merakınız varsa ya da sadece denk gelmiş de olabilirsiniz, koreli kadınların parlak, pürüzsüz ve aydınlık yüzleri vardır. Bunun sebebi yedikleri içtikleri kadar rutin bakımlarıyla da doğrudan ilişkilidir. Biraz araştırma yapıldığında korenin çok da temiz olmayan bir havası olduğunu görüyoruz. Bu da elbette cilt korumasında bir eksidir. Ve yine korede hava çoğu zaman kapalıdır fakat koreli kadınlar hava kapalı bile olsa dışarıya çıktıklarında güneş kremi kullanmayı atlamıyorlar. Bu da tabiki temiz ve güzel bir cilt için olması gereke adımlardan biridir.

Koreli kadınlardan örnek vermeye devam edersek güzelliklerini ve parlak ciltlerini de pirince borçlu olduklarını söylemek yanlış olmaz. Zaten koreden gelen cilt bakım ürünlerinin çoğunda da pirinç suyu veya pirinç unu göze çarpıyor. Peki bizler pahalı ürünlere para ödemeden evde kendi pirinç suyu toniğimizi nasıl yapabiliriz? 

Pirinç Suyu Toniği Nasıl Hazırlanır?





Pirinç suyu toniğini hazırlamak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken bir kase pirincin üzerine bir bardak su ekleyip 1-2 saat beklemek. Bu süre daha kısa da sürebilir tabiki ama kısa süreli olması pirinçteki nişastayı almaktan başka bir işe yaramayacak. Pirinç suyunu yeterince beklettikten sonra isterseniz bir sprey şişesine, isterseniz de kapaklı ufak bir cam kaba alabilirsiniz. Yine aynı şekilde bu toniği isterseniz pamuk ile uygulayabilir veya dilerseniz sprey şişesi ile uygulayabilirsiniz. 

Pirinç suyu bir toniktir ve bu tonik cilt renginizin açılmasına yardımcı olur. Unutulmaması gereken adımlar da kesinlikle cilt bakımıdır. Pirinç suyu toniğini uygulamadan önce peeling yapabilir veya cilt yapınıza uygun bir temizleyici ile cildinizi güzelce temizleyin. Daha sonra tonikleme işlemine geçebilirsiniz. Tonikten sonra yüzünüzü yıkamanıza gerek yoktur. Günlük cilt bakımı rutininize devam edebilirsiniz. Nemlendirme aşamasını unutmayın. 

Pirinç Suyu Toniği Ne İşe Yarar?

Pirinç suyu toniği cilt renginizi açar, varsa cilt rengi eşitsizliklerini tedavi eder. Pirinç suyu toniğini tüm yüzünüze uygulamak yerine sadece lekeli kısımlara uygulayabileceğiniz gibi aynı zaman da dizlerinize ve kollarınıza da uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER