Blogda Ara

31 Ocak 2024 Çarşamba

GÖZALTI MORLUKLARI NEDEN OLUŞUR?

 


GÖZALTI MORLUKLARININ NEDENİ NEDİR?

Gözaltlarımız çeşitli sebeplerden kaynaklı kararır ve deforme olur. Bu koyu halkaların birden çok sebebi olabiliyor. Bunlardan bazıları kansızlık, vitamin eksikliği, çok fazla çay kahve tüketmek, az veya gereğinden fazla uyumak da yine gözaltlarımızda koyu halkaların oluşmasına sebep oluyor. 

Gözaltlarında oluşan halkaların sebebi bazen içeriden de olabiliyor. Anemi, genetik,  böbrek rahatsızlıkları, karaciğer problemleri, sinüzit, depresyon, enfeksiyonlar, demir eksikliği gibi durumlar da gözaltlarında morlukların kararmaların oluşmasına sebep olabilir.

Gözaltlarında oluşan koyulukları başta önemsemeyebiliyoruz fakat bu sandığımızdan daha ciddi bir problem teşkil edebiliyor olabilir. Özellikle son dönemlerde problemlerin sebebini anlamadan çözüm bulmaya çalışan insanların sayısı oldukça arttı. Evet gözaltlarınızda koyu halkalarınız var ama siz genel olarak bunu nasıl kapatabileceğinizin arayışına giriyorsunuz. Oysa problemin nereden kaynaklandığını bilerek sorunu kökünden çözebilirsiniz. 

Gözaltlarında oluşan koyuluklar genelde dış görünüş ile bağdaştırıldığı için hemen problemi kamufle yoluna gidebiliyoruz. Oysa ilk yapılması gereken doktora görünmek ve problemin
nereden kaynaklandığını saptamaya çalışmaktır. Eğer çok fazla uyuyorsanız veya antidepresanlardan kaynaklı sürekli ağır uyku halinde iseniz bu durum da yine halka oluşumunu tetikleyebilir. 

Gözaltı morluklarının birçoğu sigara ve kafein tüketiminden kaynaklı olabiliyor. bu durumda yapılması gereken bu iki zararlı maddeyi en aza indirmek hatta hiç tüketmemek. Bunun yerine bol su içmek. Sabahları bir bardak ılık suya yarım limon sıkıp için ve gözaltı halkalarınızın koyulaşmaların nasıl azaldığını ve koyulukların açılmaya başladığını görün. 

Gözaltı torbalarınız, kararmalarınız varsa bunu kapatıcılarla kapatmak yerine sorunun çözümüne odaklı bir tedaviye yönelmelisiniz. Eğer problem tamamen dışarıdan kaynaklı ise ozaman ürünler kullanabilir, maskelere veya bitkisel alternatiflere yönelebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER