Blogda Ara

24 Ocak 2024 Çarşamba

AYAK KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ

 

AYAK KOKUSUNA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Ayak kokusu problemi yaşıyor musunuz? Ayak kokusu özellikle çalışan insanların korkulu rüyası oluyor. Gün boyu ayakkabının içerisinde sıkışan ayaklar  terler ve doğal olarak da kokmaya başlar. Saatlerce ayakkabı içerisinde kokmuş ayaklarınız ile misafirliğe gittiğinizi hayal edin. Eminim bu hissi birçoğunuz zaten biliyorsunuzdur. Peki  çözümü biliyor musunuz?

Ayak kokusu problemi yaşayanların çoğu sorunun sadece ayakkabıdan kaynaklandığını düşünerek sık sık ayakkabılarını yıkar ve bu da doğal olarak ayakkabılarınızın yıpranmasına sebep olur. Oysa ayaklarınızın kokmasının tek sebebi ayakkabınız değildir. 

AYAK KOKUSUNDAN NASIL KURTULABİLİRİZ?

Ayak kokusundan kurtulabilmek genel olarak ayak hijyenine dikkat etmek ile ilgilidir. Ayaklarınızı hergün güzelce yıkamalı ve yıkadıktan sonra da parmak aralarına kadar kurutmalısınız. Çünkü eğer ayaklarınızı güzelce kurutmazsanız parmak aralarınızda mantar oluşabilir ve bu da ayaklarınızın daha da kötü kokmasına sebep olabilir. Eğer tırnaklarınızda mantar varsa TIRNAK MANTARI yazımıza bakabilirsiniz.

Hergün ayaklarınızı yıkamalısınız ama nasıl yıkamanız gerektiğini biliyor musunuz? Eğer ayak kokusundan mustaripseniz  yapmanız gereken şey bir kovaya veya leğene su doldurup içerisine yarım say bardağı sirke eklemek. Hazırladığınız bu sirkeli suya ayaklarınızı koyup 20-30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ayaklarınızı durulamanıza gerek yoktur. Bir havlu veya peçete ile güzelce ayaklarınızı kurutun. 

Ayak kokusundan kurtulmak için yapabileceğiniz diğer yöntem ise karbonattır. Yine sirkeli suda yaptığınız gibi ayaklarınızı karbonatlı  suda bekletebilir veya ayaklarınızı karbonat ile ovabilirsiniz. Karbonat yerine limon da aynı işlevi görür. Ayaktaki bakterileri temizleyerek koku oluşumunu yok edebilirsiniz. 

Ayaklarınızı hergün yıkamanız gerektiğini ve kurutmanız gerektiğini zaten en baştan söylemiştik. Bunun kadar önemli olan diğer husus ise çoraplardır. Hergün çorap değiştirmeye ve pamuk çorap tercih etmeye özen gösterin. Eğer imkanınız varsa iş yerinde daha rahat ve hava alan ayakkabılar tercih edin. Ayakkabılarınızı belli aralıklarla temizleyin ve içerisindeki tabanlıkları yıkayın. İsterseniz ayakkabılarınızın içerisine hazırlayacagınız lavanta sularından da kullanabilirsiniz. Lavanta suyu hazırlamak için LAVANTA SUYU nasıl hazırlanır yazımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER