Blogda Ara

13 Ocak 2024 Cumartesi

KANSIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

 


KANSIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

 KANSIZLIK NEDEN OLUR?

 Kansızlık yani anemiye sebep olan birçok etken vardır; kırmızı kan hücrelerini oluşturan etmenlerin olmaması, demir, b12 vb eksikliği. Kansızlık cildin solgunlaşmasına, iştahsızlığa ve beraberinde ani kilo kayıplarına, geçmeyen baş ağrılarına, halsizliğe, nefes darlığına sebep olur. 

 

KANSIZLIĞA İYİ GELEN BESİNLER

 Kansızlık problemi beraberinde başka problemler de getiriyor. Kan eksikliğinden kaynaklı olarak saç dökülmesi, halsizlik, baş ağrıları vb. Bunlar aynı zaman da hayat kalitemizi de etkileyen faktörlerdir. Her sabah yorgun uyanmak, verimsizlik de yine kansızlığın hayat  standartlarımızı düşüren faktörlerindendir. 

 Kansızlığa iyi gelen besinlerin başında keçi boynuzu, kuru incir, kuru erik, tahin helvası, muz vb. geliyor. 
 Her sabah bir kaşık keçi boynuzu pekmezi tüketirseniz kan oluşumunu hızlandırabilirsiniz. Kuru incir veya kuru erik de yine her sabah tüketildiğinde kan oluşumuna büyük fayda sağlayacaktır. C vitamini içeren meyve ve sebzelerin kan oluşumunda büyük etkileri vardır. Bunlardan limon en etkili sebzelerden biridir. Her sabah bir bardak suya birkaç damla limon damlatıp içerseniz hem ph dengesini düzenler hem de kan hücresi oluşumuna da destek olur. C vitaminini yeşil sebzelerden de alabilirsiniz. C vitaminini brokoliden alarak hem kan değerlerinizi düzenleyebilir hem sağlıklı  beslenebilirsiniz. 

 Meyve ve sebzelerin yanı sıra düzenli aralıklarla kırmızı et tüketilmeli, karides  gibi deniz ürünleri de diyete eklenmelidir. Nohut, fasulye, fındık, ceviz ve yer fıstığı da yine kansızlık yaşayanların tercih etmesi gereken besinlerdir.
 Bunların yanı sıra süt ve süt üretimi besinler de yeterli miktarda tüketilmelidir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER