Blogda Ara

8 Ocak 2024 Pazartesi

BOYADAN YIPRANAN SAÇLARA ÇÖZÜMLER

 

SAÇLAR NEDEN YIPRANIR?

 Saçlarımız birçok etkenden dolayı zaman içerisinde yıpranır. Bunlardan en çok bilinenleri ise elbetteki boyalar ve ısı veren şekillendiricilerdir. Hele bir de her ikisini aynı anda uyguluyorsak işte ozaman geri dönülmez hasarlar da kaçınılmaz oluyor. Peki güzelliğimizden ödün vermeden  nasıl saçlarımızı eski sağlığına kavuşturabiliriz? Eğer sizin de boyadan ve ısı veren şekillendiricilerden kaynaklı olarak saçlarınız yıprandıysa ve bu saç yıpranmasına bir çözüm arıyorsanız çözüm tam olarak burada.

Yıpranmış saçları Eski Sağlığına Çevirebilir miyiz?

 Saçlarımız boyadan ve diğer etkenlerden kaynaklı olarak kurur ve kırılması kolaylaşır. Öyle ki saçlarınıza her dokunduğunuzda çalı süpürgesine dokunmuş gibi hissedersiniz. Açıcılar ve boyalar saçımızdaki nemi ve canlılığı alır, yerine ise mat kuru ve yıpranmış saçlarla başbaşa kalırız. Yıpranmış saçlarımıza çözüm aramaya başladığımızda ise karşımıza yüksek meblağlı ürünler çıkmaya başlar. Bu ürünlerin birçoğu vaad ettiği işlevlerin hiçbirine sahip değildir bu yüzden de maalesef paranız çöpe gider. Diğer çözüm ise saçları kestirmektir ki bunu genelde başka çare bulamadığımızda yaparız. Bu gün ise sizlere saçlarınızı kesmek zorunda olmadığınızı, yıpranmış saçlarınızı hayata geri döndürmenin yolları olduğunu söylemek istiyorum. Evet yıpranmış saçlarınızı kestirmeden ve pahalı ürünlere gerek kalmadan kurtarmanız mümkün. Peki nasıl?
 
  Yıpranmış saçlarınızı eski sağlığına çevirmek için öncelikle saçlarınızın neye ihtiyacı olduğunu iyi analiz etmeniz gerekir. Sorun genellikle saçtaki nem kaybıdır.Çoğu zaman da açıcılardan kaynaklı olarak pigmentasyon kaybı görülebiliyor. Bu gibi durumlarda öncelikle hangi problemle baş etmeye  çalıştığınızı saptayın. saçlarınızdaki yıpranmanın sebebi pigmentasyon kaybından kaynaklı yeşillenmeler küllenmeler ise çözüm oldukça basittir, MAYONEZ MASKESİ . Eğer mayonez maskesini nasıl uygulayacağınızı bilmiyorsanız şuradan bakabilirsiniz MAYONEZ MASKESİ

 Yıpranmış saçlarınızın sebebi çok sık boyamak veya ısı veren şekillendiriciler ise burda yapmanız gerekenler biraz daha fazla. 

Hindistancevizi yağı maskesi

 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
 1 yemek kaşığı yoğurt
 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı
Bütün malzemeleri karıştırıp diplerden uçlara doğru uygulayın. Bir bone takıp 3 saat kadar bekleyin ve yıkayın. Daha iyi bir etki için geceden uygulayıp sabah yıkayabilirsiniz.

Badem yağı maskesi

2 yemek kaşığı badem yağı
 1 tatlı kaşığı hint yağı
 Bütün malzemeleri benmari usulü ısıtıp saç diplerinden uçlara doğru uygulayıp bir bone ile kapatarak 3 saat bekletip yıkayabilirsiniz. 

Yoğurt maskesi

2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Malzemeleri bir kapta karıştırıp saç boylarına uygulayın. Ardından bone takıp yarım saat bekleyin ve yıkayın.

Diğer maskeler için; ALOEVERA MASKESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER