Blogda Ara

27 Ocak 2024 Cumartesi

KOLA İLE SAÇ RENGİ AÇMAK

 

Kola ile saç rengi açılır mı?

KOLA İLE SAÇ 

RENGİ 

AÇMAK


 Saç boyamayı hepimiz seviyoruz. Farklı renkler denemek zaman zaman hepimizin kendimizi daha iyi hissetmek için başvurduğu yöntemlerden biri. Ama istediğimiz tonu yakalayamadığımızda sa maalesef bu olay bir travmaya dönüşüyor. Her gün aynaya bakıp saç boyadığımıza bin pişman oluyoruz. Saç rengimizi aynı gün değiştirmek istiyoruz fakat ne yazık ki kimyasal kullanmadan, saça açıcı uygulamadan da bu pek mümkün olmuyor. Çareyi doğal saç açıcılarda arıyoruz. Önce aklımıza papatya suyu ile saç rengi açmak geliyor. Fakat maalesef ki papatya suyu doğal saç rengini açmakta ne kadar başarılı ise de, boyalı saçları açmak için çok da iyi bir alternatif değil.
Peki ne yapmamız gerekiyor? Gelin birlikte öğrenelim.

KOLA İLE SAÇ RENGİ AÇILIR MI?

Kola ile saç rengi açılır mı? Birçoğumuz internette saç rengi açma, boyalı saçtan renk nasıl akar gibi aramalar yaptığımızda karşımıza ilk alternatif olarak kimyasal açıcılar çıkıyor. Biraz daha aşağılarda ise, etkisi çok bilinmeyen ama hepimizin çoca da duyduğu kola ile saç rengi açma yazıları karşımıza çıkıyor. Peki nedir bu kola ile saç rengi açma olayı? Gerçekten de kola boyayı akıtıyor mu? Yoksa sadece bir şehir efsanesi mi?
Hayır bir şehir efsanesi değil, kola gerçekten de asidik özelliği sayesinde saçtaki boyayı akıtmaya yardımcı oluyor, saç rengini de birkaç tona kadar açıyor. Yani doğal saç renginizi açmak için de kola kullanabiliyorsunuz. 

 Kola ile saç rengi açma işlemi biraz maliyetli olabiliyor. Çünkü takdir edersiniz ki kolayı kafanıza boca ettiğinizde anında saçtaki tüm boya akmayacak ve saç renginiz mucizevi bir şekilde açılmayacak. Bu bir süreç gerektiriyor. Haftada 2 kez saçlarınızı kola ile durulamalı ve yaklaşık 1 saat kadar da kolayı saçınızda tutmalısınız. Maalesef bu da hem zahmetli hem de maliyetli oluyor. Kola şekerli olduğu için de saçlarınızda istemediğiniz bir yapışkanlık hissi ve beraberinde de biraz kuruluk meydana gelebiliyor. Ama inanın sonuca değiyor.

 Kola ile saç boyası akıtma işlemi diğer evde uygulanabilir yöntemlerden daha etkili olsa da birçok kişi bu yöntemi uğraştırıcı bulduğu için ve saç rengini tek seferde değiştirmek istediği için hemen açıcılara koşuyor. Bu da bir seçim elbette. Fakat saç sağlığımızdan daha mı önemli? Orası size kalmış bir durum.

 Saç rengini açmak isteyenlerin kola ile saç açmasına kıyasla karbonatı tercih etmesi de çokca yaygın bir durum. Karbonat ya da soda da çok iyi renk akıtıyor fakat kola ile saç açmaya kıyasla saçı daha fazla kuruttuğunu da söylememiz gerekiyor. 

 Sizin daha önce denediğiniz yöntemler varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER