Blogda Ara

4 Ocak 2024 Perşembe

PÜRÜZSÜZ BİR CİLDE SAHİP OLMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

 


PÜRÜZSÜZ BİR CİLDE SAHİP OLMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?


Pürüzsüz bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Elbette birçoğumuz bunu isteriz. Fakat güzellik merkezi fiyatları maalesef çok fazla cep yakıyor. Peki bu durumda ne yapabiliriz? Evde profesyonel cilt bakımı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? 

EVDE PROFESYONEL CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Evde tıpkı güzellik merkezlerinde olduğu gibi profesyonel bir cilt bakımı yapmak elbette mümkün. Daha az maliyetle daha iyi sonuçlar alabileceğiniz evde profesyonel cilt bakımı tüyolarına hazır mısınız? Cevabınız evet ise okumaya devam edin.

 Evde profesyonel cilt bakımı son dönemlerin en trend konularından biri. Peki güzellik merkezlerine kepenk kapattıracak bu cilt bakımı tüyoları neler?
Öncelikle pürüzsüz bir cilde giden ilk basağın temizlik olduğunu asla unutmuyoruz. İster makyaj yapın ister yapmayın, hergün cildinizi kirden arındırmalısınız.Peki bunu nasıl  yapacaksınız. Öncelikle bir rutin oluşturmalısınız. Haftada en az 1 kez peeling işlemi yapıp cildi ölü  deriden arındırmalısınız. Daha sonra cildinizi yormayacak çok sert olmayan günlük bir temizleyici ile hergün cildinizi kirden arındırmalısınız. Sanırım makyajla uyumamanız gerektiğini artık biliyorsunuzdur. 

 
 Pürüzsüz bir cildin ilk aşaması olan temizliği atlattıktan sonra sırada tabiki cilt bakım maskeleri var. Peeling ve maskeyi aynı gün yapmak cildinizi yorabilir, özellikle hassas ve çabuk kızaran bir cildiniz varsa ikisini farklı günlerde yapmanız daha iyi olacaktır. Cilt maskeleri konusunda yine temkinli olmakta fayda var. Özellikle cildinizin nemini almayacak maskeler tercih edebilirsiniz.

Pürüzsüz bir cildin diğer aşaması da elbette hepinizin bildiği gibi serumlar ve bakım kremleri. Bu aşama herkes için değişkenlik gösterebilir. Cildinizin ihtiyacına göre ve hazırlayacağınız rutine göre serumlarınızı kullanın. Fakat yine söylemeliyim ki içeriği daha sert olan, peeling etkisi yaratabilecek ya da birbirini nötrleyebilecek serumları aynı rutinde tercih etmemeye çalışın. Üst üste tüm serumları uygulamak da yine serumların etkisini azaltacaktır.Cildin emebileceğinden fazla serum uygulamak faydasını bırakın zarar bile verebilir. Bu serumlar arasında her gün kullanabileceğiniz ve farkı en çabuk görebileceğiniz serum ise kesinlikle c vitamini serumudur.Pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için c vitaminine mutlaka bir şans vermelisiniz.
 Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için bir sonraki aşama ise varsa kırışklık karşıtı kremler yok ise  de elbette nemlendirici  uygulaması. Unutmayın ki pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmanın en önemli aşamalarından biri nemlendirmedir. İyi nemlendirilmiş bir cilt daima parlak pürüzsüz ve gençtir. 

Pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmak için bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin. Güzel kalın.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER