Blogda Ara

6 Ocak 2024 Cumartesi

SAÇLARI YUMUŞACIK YAPAN MASKE

 
 

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?


 Son dönemlerin en popüler saç bakım ürünlerinden biri olan hindistan cevizi yağının ve saçlara ne gibi faydaları olduğunu öğrenmeye hazır mısınız?
 Sanıyorum gerek bloglarda gerekse de youtuberların tanıtımını yaptığı kanallarda hindistan cevizi yağına sıkça rastlamışsınızdır. Başta sadece bir reklam içeriği gibi gözükse de aslında hindistan cevizi yağının gerçekten de saçlara birçok yönden etkisi var.

 Özellikle saçlarını hızlıca uzatmak isteyen kadınların ilk tercihi olan hindistan cevizi yağının saç üzerinde farklı etkilerinin de olduğunu söylemiştik. Saçlarınızın kabarmasını önleyebilir, nemlendirebilir hatta kırılmasını bile önleyebilir. Birçok kadın özellikle saç kremleri yerine hindistan cevizi yağını tercih etmektedir. 

 HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE SAÇ UZATMAK


 En çok saç uzatma konusunda tercih edildiğini söylemiştik. Şimdi hindistan cevizi yağının saç uzamasında nasıl kullanıldığını öğrenelim.

 Saçlarınızın uzunluğuna göre miktarı kendiniz belirleyin ve benmari usulu eritin. Hafif ılık olacak şekilde, hindistan cevizini saç diplerinden masaj yaparak uygulayın. Kalanı da saçınızın boylarına uygulayın. Bu şekilde bir gece bekletin ve ertesi gün yıkayın. Saçlarınızdaki yağdan kurtulmak için öncelikle kuruyken birkez şampuanlayıp yağı alabildiğiniz kadar alın. Ardından normal sekilde duşunuza devam edebilirsiniz. 

 HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SAÇA FAYDALARI


 Hindistan cevizi yağı saç uzamasından tutun saç dökülmesine kadar birçok alanda saça fayda sağlıyor. Yağı ilk uygulamaya başladığınızda saçlarınızda dökülmeler gözlemleyebilirsiniz fakat bunun için korkmayın. Çünkü güçsüz ve zamanla dökülecek olan saçları döküyordur. Sonrasında saçlarınızın daha hızlı ve daha sağlıklı uzadığını göreceksiniz.

 Saç çıkarma konusundaki etkisi bilimsel olarak kanıtlanmasa da kullananların bir çoğu yeni saç oluşumu gözlemlediklerini idaa etmiştir. 

 Hindistan cevizi yağını isterseniz başka yağlarla da karıştırarak kullanabilirsiniz. Badem yağı, susam yağı, nane yağı gibi saça faydalı diğer yağlarla karıştırarak da etkisini arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER