Blogda Ara

24 Ocak 2024 Çarşamba

EVDE PROFESYONEL SAÇ BOYAMA

 

EVDE PROFESYONEL SAÇ BOYAMA

Dönem dönem saç rengimizden sıkılır yeni bir görüntüye bürünmek isteriz. Yeni bir görüntü deyince de akla ilk gelen kısım genelde saçlarımız olur. Saçlarımızı ya keseriz ya da boyamak isteriz. Bazen de her ikisi bir arada olur. Saç kesimi için kendimizi kuaförlerin şefkatli kollarına bırakırız ve gerisine karışmayız. Fakat söz konusu saç boyamak olduğunda orda birkaç kez düşünmemiz gerekir. Önce bize yakışacak saç renklerini belirlemeye çalışırız daha sonra o rengin numarasını araştırırız ve en sonunda da güvendiğimiz bir markaya yöneliririz. Fakat saç rengi seçmek ve boya markası seçmek maalesef işi tamamen bitirmiyor. Asıl zorlu süreç tam da bu adımlardan sonra başlıyor. Saçımı nasıl boyayacağım? Doğru tonu tutturabilecek miyim? Açıcı kullanmalı mıyım? Kuaföre gitsem daha mı iyi olur? 

Tüm bu sorular arasında boğulurken bazen saçımızı boyamaktan bile vazgeçebiliyoruz. Kuaföre gitmek her ne kadar daha basit görünse de emin olun kuaförden istemediğiniz bir tonla çıkmak daha olası. Yanmış saçlar da cabası. Evde saç boyamak sanıldığı kadar korkutucu değildir. Aksine kendi istediğiniz tonu tutturabilme ihtimaliniz çok daha yüksektir. Şimdi evde profesyonel saç boyama nasıl yapılır anlatmaya başlayalım.

Evde saç boyamaya karar verdiyseniz öncelikle saç zemininizin boyadaki rengi yansıtıp yansıtamayacağını doğru analiz etmelisiniz. Koyu bir saç zemininiz varsa platin sarısı beklemeniz çok da normal bir beklenti olmaz. Bu durumda yapılması gereken herşeyden önce saçı açmaktır. Saç açma kısmı oldukça dikkat isteyen bir aşamadır. Sürenizi doğru ayarlayamazsanız saçlarınız çok fazla zarar görebilir. Bu riski almaya değmez kuaföre gitmek daha mantıklı dediğinizi duyar gibiyim. Fakat kuaförde çok daha fazla hasar yaşayacağınızı unutmayın. Kuaförler istediğiniz rengi size verir ve eve gönderir. Saçtaki hasar ise ilk yıkamadan itibaren görülmeye başlar. Bu nedenle evde kendiniz saçınızı açmayı denemelisiniz. Peki evde nasıl saçınızı açabilirsiniz?

Evde saç rengi açma işlemi dikkat gerektiren bir nokta. Güvendiģiniz bir açıcı markasını alıp karışımı hazırlayın. Açıcı herzaman uçlardan diplere doğru uygulanmalıdır ve asla saçın tam dibine uygulanmamalıdır. Saç derinize yaklaştırmadan bir parmak mesafede açıcı sürmeyi bırakın. Merak etmeyin ton farklılığı olmayacak çünkü saçın tepesi herzaman deriye daha yakın olduğu için daha hızlı boyayı alır. 

Açıcıyı tüm saçınıza uyguladıktan sonra bir bone takın ve 25 30 dakika kadar bekleyin. Kuaförde bazen bu süreler 1 saate kadar çıkabiliyor fakat bu saçın kökünden kopmasına bile sebebiyet verebilir. Biz saçımızı en az hasarla istediğimiz tona boyamak istiyoruz. Ara ara saçlarınızı boneden bir tutam olacak şekilde çıkararak ne kadar açıldığına bakabilirsiniz. Sizin için yeterli seviyede açıldığında daha fazla beklemenize gerek yok. Saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Saçlarınızı yıkayıp kuruttuktan sonra isterseniz hemen, isterseniz de 1 gün sonra boyama işlemine geçebilirsiniz fakat bizim tavsiyemiz hemen boyanması yönündedir. Bir boya kabına aldığınız boyayı saçlarınıza yetecek kadar koyun ve homojen bir hâle gelene kadar karıştırın. Dilerseniz boya kutularından çıkan boya şişesini de kullanabilirsiniz fakat boyanın eşit dağılması ve renk eşitsizliği yaşanmaması için boya kabı kullanmanız daha iyi olacaktır. Hazırladığınız boyayı yine uçlardan diplere doğru uygulamaya başlayın. Uçlardan başlanılmasının bir diğer sebebi ise uç kısımlarının daha koyu ve zor renk almasıdır. 

Tüm boyayı saçlarınıza uyguladıktan sonra geniş ağızlı bir tarak ile saçlarınızı tarayarak tüm boyayı eşit bir şekilde saçlarınıza dağıtın. Tekrar bonenizi takın ve kutunun üzerinde yazan süreyi bekleyin. Süreniz dolduktan sonra artık saçlarınızı yıkayabilirsiniz. 

Saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanmayın ve sadece 1 kez şampuanlayın. Çünkü boyanın büyük kısmı ilk yıkamada akar. Boyanın daha kalıcı ve canlı olması için ılık su kullanmalısınız. Saçlarınızı yıkarken bakım kremlerinizi kullanmayı ihmal etmeyin. Her ne kadar saçı yıpratmamak ilk hedefimiz olsa da açıcı saçı kurutacaktır. Bu sebeple duştan çıktıktan sonra da saç bakımına devam edin. 

Saçlarınızın boyamadan sonra daha sağlıklı olması için bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Özellikle uç kısımlarına ve boylarına tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı veya zeytin yağı uygulayabilirsiniz. Bu yağlar saçlarınızı besleyerek boyanın daha da canlı ve parlak görümmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER