Blogda Ara

9 Ocak 2024 Salı

ÇAM TEREBENTİN YAĞI

 


ÇAM TEREBENTİN YAĞIYLA HIZLI SAÇ UZATMAK

Uzun saç birçok kadının hayalidir. Hayal diyorum çünkü saç uzatmak bazı insanlar için büyük bir problemdir. Hele ki hem uzun hem sağlıklı saçlara sahip olmak sandığınızdan daha da zordur. Peki imkansız mıdır? elbette hayır.Hem uzun hem sağlıklı saçlara sahip olmak hayal değil. Saçlarınızı uzatmak, dahası sağlıklı bir şekilde uzatmak için yapabileceğiniz birçok uygulama mevcuttur. Bunların başında da elbette yağlar geliyor. Peki hangi yağ daha çabuk saç uzatır, hangi yağ saç bakımında daha çok tercih edilir?

 Saçlarınızı uzatmaya karar verdiğiniz andan itibaren bir arayışa girmeye başlarsınız. Hangi yağ, hangi şampuan, hangi krem... Elbette bunların hepsi birer etkendir fakat bunlara gelmeden önce kan değerlerinize baktırmanız, çözümü nerde arayacağınız konusunda size yol gösterici olacaktır.  Doktora gittiniz, değerlerinizde bir problem yok ama hala saçlarınız uzamıyorsa işte ozaman bu yazı sizin oldukça işinize yarayacaktır.

 Saç uzaması için kullanılan birçok yağ var. Birçoğu da gerçekten saç uzatmak konusunda oldukça etkilidir. Fakat saç uzatma vaadi veren yağlar arasında en etkili olanı çam terebentin yağıdır. Eğer saç uzatmak için bir arayışa girdiyseniz mutlaka çam terebentini de görmüşsünüzdür. Çam terebentin yağı saçları kısa sürede sağlıklı bir şekilde uzatmayı vaad ediyor ve bu konuda da oldukça başarılıdır. 

 Saç uzatmada çam terebentin yağı nasıl kullanılır?

 Çam terebentin yağı kısa sürede saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Yarılanmıs şampuan şişenizin içerisine bir kapak (çok doldurmadan) çam terebentin ekleyin ve her kullanımdan önce iyice çalkalayıp kullanın. Çam terebentin yağı saç  uzatma vaadi veren bir yağ olduğu için vücudun diğer bölümlerine temas etmemesine dikkat etmenizde fayda var. Hatta çam terebentin yağının yeni saç çıkardığını söyleyenler de var. Bu yüzden çam terebentinli şampuanı kullanırken saçları öne atarak yıkamak daha iyi olabilir.

 Çam terebentin yağı saç uzatır, saç çıkarır ve bakım yapar. Fakat özellikle boyalı saçlarda uçlara doğru bir kuruluk oluşabilir. Bunun önüne geçmek için saça nem veren maskeler veya kremler kullanabilirsiniz. Ya da şampuanın içerisine biraz da badem yağı ekleyebilirsiniz. Çam terebentin yağı genel olarak saç kurutur diyemeyiz fakat çok yıpranmıs saçlar da bazen bu şekilde etkileri de olabiliyor. 

 Çam terebentin yağını şampuana eklemek istemiyorsanız maske şeklinde de uygulayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı çam tebentin yağına 1 tatlı kaşığı badem yağı veya hint yağı veya da üçünü birleştirerek bir karışım hazırlayabilir ve bu karışımla haftada 2 kez maske yapabilirsiniz. Çam terebentinle bu maskenin etkisini arttırmak için bir bone takıp 2 saat kadar bekletin. Çam terebentinli karışımı uygularkn saç diplerinize masaj yapmayı da ihmal etmeyin.

 Saç uzatmak için elbette sadece yağlar ve maskeler yeterli değildir. Saçlarınızı içerden de beslemeniz gerekir. Saçlarınızı içerden beslemek için de mutlaka günde 2 litre kadar su içmeli, yeşil bitkileri ve sebzeleri bol bol tüketmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER