Blogda Ara

25 Şubat 2019 Pazartesi

MAYONEZ İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?


Kırık saç uçlarından ve kabarmalardan mayonez maskesi ile kurtulun !




Kırık saç uçları nasıl onarılır?
Kırık saç uçlarını mayonez ile nasıl yatıştırırız?
Kabarmaları mayonez ile nasıl önleri?

Mayonez saç maskesi, tellerinizi yumuşak ve pürüzsüz bir şekilde bırakabilecek alternatif bir saç bakımı olarak lanse edilir. 


Mayonezin saç maskesi olarak faydası var mı?


Hızlı bir şekilde yapılan mayonez saç maskeleri, saçınızın sağlığını iyileştirmeye yardımcı olacak sayısız faydaları ortaya çıkaracaktır. Bu iddiaların bir kısmı desteklenmiş olsa da, diğerleri asılsızdır.

Artan nem

Bu saç maskesinin potansiyel faydalarını anlamak için, öncelikle bileşenlerini öğrenmek önemlidir.
Mayonez bir yağ olarak sınıflandırılır. Öncelikle yumurta sarısı, sirke ve limon suyuyla birlikte kanola veya soya fasulyesi yağından oluşur. Bazı markalarda zeytinyağı ve Dijon hardalı gibi birkaç ek bileşen bulunabilir.
Teoride, mayonez, ürün temel olarak yağdan yapıldığından saçınızı biraz daha yağlandırabilir. Bu potansiyel olarak, saç manikürünün ortasında ve sonunda genellikle sebum (doğal yağ) içermeyen kıvırcık ve dalgalı saç tiplerine fayda sağlayabilir.
Buna karşılık, doğal olarak düz saçlara, herhangi bir ilave yağa ihtiyaç duyulmaz, çünkü sebum saçın geri kalan kısmı boyunca saç derisinden kolayca geçebilir.




Az kabarma

Azalan bukle, uygun nem dengesinin doğal bir yan etkisidir. Mayonez saçınızı nemden ve aşırı kuruluktan daha az kabarık hale getirebilir.
Bununla birlikte, ısıtılmış aletlere olan bağımlılığınızı azaltmak ve saçlarınızı ovalamak yerine kurulamak veya saç kurutma makinesi kullanmak gibi kıvrılmayan diğer saç alışkanlıklarını da uygulamanız gerekecektir.

Daha güçlü saçlar

Bazı güzellik web sitelerine ve bloglarına göre, mayonez de saçınızı güçlendirir ve renk tedavilerini korur.
Ancak, bu iddiaları destekleyen bilimsel bir araştırma yoktur. Mayonez temel olarak bir yağdır, dolayısıyla böyle bir etki yapmak için yeterli miktarda başka bileşen (yumurta sarısı ve limon suyu gibi) yoktur.

Saç uzaması?

Bazı insanlar mayonezli bir saç maskesinin saçınızı uzatabileceğine de inanır. Mayonezde L-sistein adı verilen bir amino asidin bu numarayı yaptığı sanılıyor.
Saç dökülmesi olan menopozal kadınlarla ilgili bir calısmasa L-sistein de dahil olmak üzere besleyici amino asitlerin rolü incelendi. Araştırmacılar bu amino asidin kıllarda bir protein türü olan keratin yapımında önemli olduğunu buldular, bu da onu güçlendirir ve büyümesine yardımcı olur.
L-sisteinin ayrıca, B-6 vitaminiyle birleştirildiğinde daha etkili olduğu, bunun da çinko ve demir de dahil olmak üzere saç büyümesi için önemli olan diğer besin maddelerinin emilimine yardımcı olabileceği de tanımlandı.
Yine de, çalışma, amino asidin mayonez yoluyla doğrudan saça uygulanmasına değil, diyet ve L-sisteinin ek formlarına odaklanmaktadır. Bilimsel araştırmaların yapılmaması, mayonezli bir saç maskesinin saçların uzamasını gerçekten teşvik edip edemediği konusunda net değil.

Mayonez saç maskesi nasıl kullanılır?

Yukarıdaki yararların bazıları diğerlerinden daha saygın olmakla birlikte, mayonez maskesinin gerçekten zarar vermesi muhtemel değildir. Bunun en büyük istisnası mayonezdeki yumurta sarısı gibi herhangi bir bileşene alerjiniz varsa olur.


  1. Saçınızı ıslatın.
  2. Kafa derinizden başlayıp uçlarınıza kadar bir bardak mayonez uygulayın. Saçınızın eşit bir şekilde kaplandığından emin olmak için gerektiği kadar mayonez kullanın.
  3. Düzgün bir uygulama sağlamak için ürünü masaj yaparak uygulayın veya geniş bir dişli tarak kullanın.
  4. Bir bone ya da strec film ile örtün ve 20 dakika bekleyin.
  5. İyice durulayın ve normal şekilde şampuanlayın.


Saçınızı yumuşak ve pürüzsüz tutmak için en iyi sonucu elde etmek için mayonez maskesini haftada bir kez kullanın.


Saçınıza daha fazla nem eklemek için maske kullanmanın yanı sıra, dalgalı ve kıvırcık saçlardaki yağı dengelemek için yapabileceğiniz başka şeyler de var:
  • Kabarıklığı artıracağından, zaten kuru olan uçlarında yağlı bir şampuan kullanmadığınızdan emin olun.
  • Sadece kafa derinizi şampuanlayabilir ve uçlarınıza kremi ekleyebilirsiniz.


Güzel kalın :)

İlgili konular ;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER