Blogda Ara

25 Kasım 2018 Pazar

ALOE VERA İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?



Saçlar için Aloe Vera jeli 
Günümüzde sıklıkla kozmetoloji alanında kullanılan en popüler doğal saç maskesi haline gelmiştir. Bana neden sorduğumu sorarsan saçlarıma mükemmel bir şekilde uyuyor. Saçlarım doğal olarak düz ve saçlarımın kıvrılmasını istedim ama saç maşası saçlarımı donuk, pürüzlü ve kıvırcık hale getirdi. Daha sonra arkadaşlarımdan biri aloe vera jeli uygulamamı önerdi ve saçlarıma böyle mükemmel bir sonuç vereceğini asla bilemedim.
Şimdi, aroma ve hint yağı, hindistancevizi yağı, hardal yağı  gibi diğer maddelerle karıştırılmış aloe vera jeli uyguluyorum. Aloe vera jeli ile denemeler yapmak her zaman en iyi sonucu verir çünkü ana madde aloe ve bence saçlarınız için uygun yiyeceği elde etmek için,aloe vera jeli için de bir şans vermelisiniz.

Aloe Vera, vitaminler, enzimler, mineraller, şekerler, salisilik asitler, amino asitler vb. Gibi potansiyel olarak aktif 75 bileşen içerir. Sadece kıllar için değil, aynı zamanda sağlık ve cilt için harikalar yaratır.

1) Güçlü Antioksidanlar

Antioksidanlar, kollajen veya saç foliküllerinin bağ dokusunun korunmasına yardımcı olarak saç gelişimini iyileştirebilir. Sağlıklı saç büyümesi oluşturmak ve saç dökülmesini durdurmak için kafa derisinin kan damarlarındaki hücreleri korur Ayrıca kılları güneşten korur. Antioksidan olan A, C ve E vitaminlerini içerir. 

2) Saç için gerekli Vitaminleri içerir.

  • E vitamini en çok gözden kaçan vitaminlerden biridir, aloe verada bulunan ve sağlıklı saç büyümesi için gerekli olan dokuları tamir eden ve geliştiren bir antioksidandır.
  • Aloe vera'da bulunan A vitamini, saç derisinin kurumasını ve kırılmasını engelleyen, saçlı deri tarafından salgılanan yağlı bir madde olan sağlıklı bir sebum üretmeye yardımcı olur. Buna ek olarak, A Vitamini saçlarınızı hafifleten serbest radikallerle savaşır.
  • C vitamini kafa derisindeki bakterilere karşı savaşmaya yardımcı olur. Kepek çıkarır ve foliküllerin döküntülerinden kurtulmaya yardımcı olur ve yeni saçların büyümesini teşvik eder. Aynı zamanda zarar görmüş saçlar için gerekli bir besin maddesidir ve bu nedenle saç köklerine zarar verebilecek ve normal saç gelişimini etkileyebilecek çeşitli saç bozukluklarını tedavi eder ve önler. Topikal olarak cilde uygulandığında aşırı inflamasyonu azaltmaya yardımcı olan alkalin fosfataz vb.
  • Aloe vera'daki B12 vitamini sağlıklı bir kafa derisi için önemlidir. Bu nedenle, saçların yeniden büyümesini hızlandırabilir.



Aloe vera ile Saç maskesi nasıl hazırlanır?

1- Aloe Vera Jel, Hindistan Cevizi Yağı ve Bal Saç Maskesi

  • Saç ihtiyacına göre Aloe vera jeli
  • 2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı 
  • 1-2 çorba kaşığı bal

Yapılışı ve uygulanışı; 

Saç uzunluk ve yoğunluğunuza ve 2-3 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağına göre aloe vera jeli alın. Şimdi, 2 yemek kaşığı bal ile aloe ve hindistancevizi yağı karıştırın. İyice karıştırın ve yarı sıvı bir macun yapın ve temizlenmiş saç derisine ve saçınıza uygulayın. Saçınızı bir duş başlığıyla kaplayın, böylece bu saç maskesi tişörtünüzü bozmaz ve 40-45 dakika sonra hafif bir şampuanla durulayın. Bunu haftada en az bir kez tekrarlayın. Bu benim saçlarımın en derin saçlarımdaki saç maskemdir ve haftada iki kez tekrarlıyorum.

Hindistan cevizi yağı ve balla karıştırılmış Aloe Vera jeli, saçınıza ve saç derisine gerekli besinleri vermek için mükemmel bir kombinasyondur. Hindistan cevizi yağı, saçları yumuşatan ve saç dökülmesine neden olan bakterileri öldüren nemlendirici ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bal, doğal bir nemlendirici olarak çalışır ve atmosferden saçınıza nem verir. Tüm bu bileşenler saçlarınızda şekillendirme ürününden kaynaklanan hasarları onarmanıza yardımcı olur.


2) Aloe Vera Jel, Yoğurt ve Hint Yağı Saç Maskesi


  • Saç ihtiyacına göre Aloe vera jeli 
  • 2-3 çorba kaşığı hintyağı
  • 4-5 çorba kaşığı yoğurt

Yapılışı ve uygulanışı ;

Aloe vera jeli saçınızın boyuna ve yoğunluğuna göre bir kasede ve 2 çorba kaşığı hint yağı alın. Şimdi, aloe ve hint yağı ile 4-5 yemek kaşığı yoğurt karıştırın. İyice karıştırın ve yarı sıvı bir macun yapın ve temizlenmiş saç derisine ve saçınıza uygulayın. Saçınızı duş başlığıyla kaplayın ve 40-45 dakika sonra hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada en az bir kez tekrarlayın.

B5 vitamini ve D vitamininin varlığı nedeniyle, yoğurt kıl köklerinin beslenmesine yardımcı olur ve saçların büyümesini teşvik eder. Aloe vera ve yoğurt kuru, pürüzlü ve hasarlı saçları onarmaya yardımcı olur Bu saç maskesi saçınızı şartlandırır ve daha kolay yönetilebilir hale getirir.Hint yağının risinoleik asidi saç derisine kan dolaşımını hızlandırır, dolayısıyla saç büyümesini arttırır . Saç derisini beslemek ve kökleri güçlendirmek için çalışır ve saçlarınızdaki yağları tedavi etmek için gizli silahınız için hint yağı, antibakteriyel, anti-inflamatuar ve antifungal özelliklere sahiptir.


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Saçın nemini ve yumuşaklığını korumak için saç bakımını aksatmamak gerekiyor. Özellikle boyalı saçların neme daha çok ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Çünkü saç boyaları saçı biraz kurutuyor. Doğal bir bakımdan yanaysanız zeytinyağı ve hindistan cevizi yağıyla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç yapınıza uygun bir saç maskesiyle de saç bakımınızı yapabilirsiniz. Ben de kızıl saç bakımı üzerine yazdığım yazımı paylaşmak istedim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kizil-sac-ile-ilgili-en-cok-aldigim-sorular-ve-yanitlarim/ Belki ilgilenenlere faydalı olur diye. ♥

    Sağlıkla kalın,
    sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER