Blogda Ara

20 Ağustos 2019 Salı

TIRNAK BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


EVDE TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILIR?



Tırnak Bakımında Sıkca Yapılan hatalar

 Egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve duş almak çoğumuzun vücudumuza bakmak için yaptığı günlük işlerdir.Ancak söz konusu tırnaklarımızın düzeltilmesi veya boyanması olduğunda onlara dikkat ediyoruz.Gerçek şu ki, tırnaklarımıza kötü muamele yapma veya onlara uygun şekilde bakmama saģlığımızı olumsuz yönde etkiler.
 Kabul etmelisiniz, en sofistike görünüm bile kirli ya da kırılmış tırnaklar tarafından tahrip olabilir.Sağlıklı ve şık görünüme sahip olmak için tırnaklarınıza özen göstermelisiniz.

TIRNAK BAKIMINDA SIKÇA YAPILAN HATALAR

 Tırnak etlerini aslaaa kesmeyin !
Tırnak etlerinizin görünümünü beğenmiyorsanız onları kesmek yerine tırnak eti iticisi ile geri itebilirsiniz.Ama tırnak etlerinin önemli bir işlevi var.Tırnağın tabanını mikroplardan
 bakterilerden ve enfeksiyonlardan korur.
Onları geri itmek kozmetik bir seçimdir fakat onları olduğu gibi bırakmak tırnaklarınızın sağlığı için en iyisidir.

ELLERİNİ VE TIRNAKLARINI TEMİZ TUT

Kaliteli el sabunu çok önemlidir, çünkü temiz tırnaklar sağlıklı tırnaklardır.Kendine manikür yaptırıyorsan ilk adımın ellerini yıkamak olmalı.Ama aynı zamanda o günün geri kalanında da ellerinizi ve tırnaklarınızı temiz tutmaya özen göstermelisiniz.

Periyodik olarak ekstra derin bir temizlik için bir diş fırçası da kullanabilirsiniz.Çok fazla sert olmamaya dikkat edin.

Sağlıklı tırnaklar genellikle pürüzsüzdür ve aynı renktedir.Tırnaklarınızın renk, şekil kalınlık veya büyüme düzeninde değişme fark ederseniz, bir dermatolog veya doktor görmek isteyenilirsiniz.

AŞINMA KORUMASI

 Sert sabun veya kimyasal maddelerle çalışmak ya da uzun süre suya daldırmak tırnaklarınıza zarar verebilir.Bu yüzden, örneğin bulaşık yıkayacaksanız mutlaka eldiven kullanın.

OJE SÜRERKEN DIKKAT

Oje uygulamak iyidir, ancak rengin lekelenmesini istemiyorsanız, bir kat baz kullanmanızı öneririm.Ancak cilaları çıkarmanın zamanı geldiğinde cilalamak yerine sökücü kullanmaya özen gösterin.


DÜZGÜN KESİN VE ŞEKİL VERİN

Tırnaklarınızı keserken düz kesin ve sonra kenarları törpü ile düzeltip yuvarlayın.Bu kırılma olasılığını azaltacaktır.
 Tırnaklarınız zayif ise, onları büyütmeden önce sağlıklı olmalarına odaklanın.Böylece kolayca kırılmazlar.

ALETLERİNİZİ TEMİZLEYİN

Saç kesme makineniz gibi tırnak aletlerinin de temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi çok önemlidir.Bu bakterileri giderir.Böylece onları kullanmadan enfeksiyondan arındırmış olursunuz.
 Aletlerinizi el sabunu ile yıkayabilir ve daha sonra alkol ile silebilirsiniz.

TIRNAKLARINIZI NEMLENDİRİN

Tırnaklarınızın neme ihtiyacı var.Tıpkı ellerinizin de olduğu gibi.Ellerinizle birlikte tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize besleyici bir losyon veya yağ sürün.

SAĞLIKLI YİYECEKLER YE !

Son olarak yeme alışkanlığınız tırnaklarınızın uzun vadede gelişmesine yardımcı olabilir.Tırnaklarınızı daha da güçlendirmek için sihirli yiyecekler veya takviyeler yoktur.Ancak diyetinizden vitamin mineral ve protein dengesi almanız tırnaklarınızın saģlığı açısından önemlidir.

Son olarak çok fazla takma tırnak kullanmanızı önermiyorum.Jel veya akrilik tırnaklarınızın soyulmasına, dolayısıyla da tırnaklarınızın zayıflamasına neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER