Blogda Ara

20 Eylül 2022 Salı

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN VİTAMİNLER

 

SAÇ DÖKÜLMESİ


SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?

Saç dökülmesi, diğer faktörlerin yanı sıra kafa derisi problemleri, nem, aşırı terleme gibi birçok nedene bağlı olabilir. Ancak, önemli bir tıbbi durum yoksa, yalnızca vücudunuza eksik olduğu belirli besinleri vererek engellenebilir. Vitaminler, daha uzun ve daha güçlü bir yele elde etmenin etkili yolları tablosunun başında gelir. 

Diyetiniz doğru değilse telogen effluvium adı verilen bir saç dökülmesi probleminiz olabilir. Bu sorun çok yaygındır ve saç dökülmesi bunun başlıca belirtilerinden biridir. İyi haber şu ki, diyetinize birkaç vitamin ekleyerek düzeltilebilir. Hangilerine en çok ihtiyacınız olduğunu bilmek ister misiniz?


İşte saç dökülmesini önlemenize yardım edecek beş vitamin:

1. A Vitamini

Saçlarınız kıvırcıksa, cansızsa ve sadece bir saç fırçası darbesiyle kırılıyorsa, o zaman diyetinize A vitamini eklemelisiniz. Temel olarak, A vitamininin saç derinizde nemi hapseden ve büyümeyi artırmak için saçınızı besleyen sebum ürettiği bilinmektedir.

En iyi A vitamini kaynakları: Ispanak, havuç, domates, tatlı patates, süt, yumurta, mango, papaya ve karpuz.

2. Biotin


Saç seyrelmesi, zayıf saça ve zayıf saça işaret eder, muhtemelen daha fazla saç dökülmesiyle sonuçlanacak ve daha fazla incelme ile sonuçlanacaktır. Biotin veya B vitamini, saçlarınız söz konusu olduğunda en iyi vitaminlerden biridir.

Biyotin eksikliğiniz olduğunda vücudunuz, kafa derinizden daha az oksijen geçtiği için yeterli kırmızı kan hücresi oluşturamaz. Bu nedenle saç deriniz düzgün beslenmez ve saç dökülmesi yaşarsınız. Dermatology and Therapy dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre biotin eksikliği, yaygın bir saç dökülmesi sorunu olan alopesiye de yol açabiliyor.

En iyi biyotin kaynakları: Yumurta sarısı, badem, yer fıstığı, ceviz, süt, peynir ve yoğurt.

 3.C vitamini
Vitamini C Vitamini sadece genel bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda saçınızın büyümesini engelleyen serbest radikalleri de kontrol eder. C vitamini açısından zengin bir diyet yerseniz, içindeki antioksidanlar kafa derisi problemlerini uzak tutarken aynı zamanda serbest radikalleri yok eder ve saç dökülmesini azaltır .
Kollajeni duydunuz mu? Saç yapınızın önemli bir parçası ama C vitamini eksikliğiniz varsa vücudunuz tarafından oluşturulamaz. Bu nedenle, yeterince C vitamini tükettiğinizden emin olmanız gerekir.

En iyi C vitamini kaynakları: Portakal, limon, amla, çilek gibi turunçgiller.

4. D Vitamini D
vitamini eksikliği de saç dökülmesine neden olabilir . Kadınlarda genellikle kadın tipi saç dökülmesi olarak bilinir. Uluslararası Moleküler Bilimler Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre , D vitamini reseptörleri, yeni saç tellerinin büyümesine yol açan yeni saç köklerinin oluşumuna yardımcı olur. Bu nedenle, kel yama saç büyümesine devam eder. 

En iyi D vitamini kaynakları: Yumurta sarısı, balık (somon), mantar, yulaf, soya sütü ve tofu.


5. E
Vitamini E Vitamini, neredeyse C vitamini ile benzer çizgiler üzerinde çalışır. Bu aynı zamanda antioksidanlar açısından da zengindir ve oksidatif stresi ve saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olur.

En iyi E vitamini kaynakları: Ispanak, brokoli, badem, fındık, yer fıstığı, buğday tohumu yağı, mango ve kivi.

Öyleyse bayanlar, bu vitaminleri günlük diyetinize dahil etmeye söz verin çünkü saç problemlerinizi yiyeceklerle çözebilecekken neden başka bir şey denemelisiniz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER