Blogda Ara

1 Şubat 2024 Perşembe

NARSİSTİK BELİRTİLERİ





NARSİZM BELİRTİLERİ


 Bir ilişki yaşarken karşınızdaki insanın davranışlarından nasıl bir kişiliğe ve karaktere sahip olduğunu anlayabilir misiniz? Eğer bu kişi düşüncelerini hareketlerine ve eylemlerine yansıtabiliyorsa elbette bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bu ideal olandır. Çünkü karşınızdaki insanın size uygun olup olmadığını anlar ve birşeylerin başlamadan önüne geçersiniz. Fakat bazen öyle insanlar karşımıza çıkar ki ne yaptıklarını ve ne yapmak istediklerini asla anlayamayız. Bazen de anlarız ama onlara karşı koyamayız-ki en kötüsü de budur. Peki kimdir bu insanlar ve biz onları nasıl tanıyabiliriz?

Narsist kişiliğe sahip insanları gördüğünüz anda tanıyamaz çözümleyemezsiniz. Çünkü onlar genellikle ilişkilerin başlarında oldukça düşünceli ve özgüvenli davranışlar sergilerler. Bu şekilde arada güçlü bir bağın oluşması ile gerçek kişilikleri ortaya çıkar. Sizi her yönden manipüle etmeye çalışırlar, duygusal anlamda sömürürler ve odağın hep kendilerinde olmasını isterler. Bu kişiler ilişkinin kötü gidişatından ve boğucu atmosferden zevk alırlar ve sizi de yavaş yavaş kendi karanlıklarına çekmeye çalışırlar. Kendinizi ruhsal olarak derin bir kuyunun dibinde hissedersiniz. Sadece kendilerini beğenirler ve odak nokta hep kendileri olsun isterler. Onlar için siz ilişkinin bir tarafı değilsinizdir.

Narsist kişilik sahibi insanlar yaptığınız işi küçümser, size değersiz hissettirir ve duygusal anlamda sizi sömürürler. Hayat enerjinizi emerken ilişkideki problemli kişinin de siz olduğunuza inandırırlar ve tam da burada kısır döngü başlar. Ondan asla kopamazsınız çünkü o bunların hiçbirini haketmemiştir ve anormal olan sizsinizdir. Böyle manipülatif bir ilişkide sizin de sağlıklı kalmanız zorlaşır ve arkadaş çevrenizden de uzaklaşmaya  başlarsınız. Hayatınızda artık sadece o vardır ve siz artık ona bağımlısınızdır. Yaptığınız her işi küçümseyerek kendinin daha iyi ve daha başarılı olduğunu öne sürerler.

Bu okuduklarınız size tanıdık geliyor mu? Eğer bunlar size uzak kaldıysa şanslısınız ki daha önce bu tür bir insan ile tanışmamışsınız. Fakat maalesef birçok insan bu kişileri çok da yakından tanıyor. Narsist kişiliğe sahip insanlar bizi rutubetli karanlık bir odada yaşamaya zorluyor hissi oluşturur. Bu karanlık odadan kurtulmanın ilk yolu da ayağa kalkıp penceleri açmak ve odayı güneş ışığı ile temiz hava ile doldurmaktır. Temiz havayı içinize çekin ve o odadan çıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER