Blogda Ara

24 Şubat 2024 Cumartesi

TÜKENMİŞLİK HİSSİ

 


TÜKENMİŞLİK HİSSİYLE NASIL BAŞ EDELİR?

Zaman zaman kendimizi tükenmiş ve artık devam edemeyecek kadar bitmiş hissederiz. Bu durum dönem dönem kısa süreli yaşanabildiği gibi bazen de uzun sürebilir. Böyle durumlarda elbette ilk yapılması gereken şey bir uzman desteğidir. Çünkü size en doğru ve güvenli yolu ancak bir uzman söyleyebilir. 

Kendi başınıza üstesinden gelmeye çalışmayın fakat tabiki kendinizi iyileştirecek aktivitelerde bulunun. Örneğin her sabah kısa bir yürüyüş yapmak veya size iyi gelecek bir müziğin bile iyileştirici etkisi olabilir. Bu süreçte size kötü gelecek, sizi yargılayacak veya baskılayacak insanlardan uzak durmalı ve iletişimi minimum seviyeye indirmelisiniz. Çünkü bu kişiler içerisinde bulunduğunuz durumun farkında olmadan yaranızı daha da oyabilir. 

Sabahları erken uyanmak, bir doğa yürüyüşü, yoga veya meditasyon da size iyi gelebilecek uygulamalardan bazılarıdır. Size huzur veren bir müzik, kuş sesi, yağmur sesi veya istediğiniz her ne ise onu açın ve gözlerinizi kapatarak düşüncelerinize odaklanın. Sadece güzel ve iyi şeyler düşünerek derin bir nefes alın. Gözünüzü açtığınızda herşey düzelmiş olacak ve siz iyileşmiş olacaksınız. Düşüncelerin gücü bazen en etkili ilaçtan bile daha etkilidir. 

Kulaklığınızı takın ve temiz havada koşun. Koşmak da enerjinizi atmanıza yardımcı olacaktır. Bu süreçte sizi dinlendirecek bitki çayları tüketebilirsiniz. Uzun süredir görmediğiniz bir arkadaşınızla buluşabilirsiniz. İnsan bazen monotonluktan da yorulabilir. Herzaman gördüğünüz insanlardan biraz uzaklaşabilirsiniz. Sevdiğiniz insanlarla vakit geçirin ve sizi iyileştirmelerine izin verin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER