Blogda Ara

16 Şubat 2024 Cuma

KABARIKLIĞI ÖNLEYEN MASKE

 


KABARIKLIĞI ÖNLEYEN SAÇ MASKESİ

Saçlarımız çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak yıpranır ve nemini kaybeder. Nemini kaybeden saçlar da kırılmaya daha meyillidir. Kırılan saçlar da maalesef kabarır ve çirkin bir görüntü oluşturur. Saçlarımız kırıldığında ve yıprandığında parlaklığını da kaybeder. Bunu önlemek için de saçın kaybettiği nemi geri kazandırmak gerekir. 

Saçın kaybettiği nemi saça geri kazandırmak için öncelikle saçın yıpranma nedenlerini iyi analiz etmek gerekir. Çok sıcak su ile yıkanmaktan kaçınmalı, ısı veren şekillendiricilerden ve fönlerden uzak durulmalı, saç kremlerini ihmal etmemeliyiz. Fakat bazen saçın kabarmasının nedeni bunlar da olmayabilir. Sadece havadan kaynaklı olarak bile saçlarımız kabarabiliyor. İşte tam da burada saç maskeleri ve yağlar devreye giriyor.

Saçın Kabarmasını Önleyen Maske Tarifi 

Saçın kabarmasını engellemek için çok iyi nemlendirmek gerektiğini söylemiştik. Peki saçlarımıza kaybettiği nemi geri kazandırıp saçı toparlamak için ne yapmalıyız? Saçlarımızın ihtiyacı olan nemi,  parlaklığı ve yumuşaklığı saça geri kazandırmak için muhteşem bir maske tarifimiz var.

Malzemeler;

3 yemek kaşığı aloevera jeli
6 ml jojoba yağı

Hazırlanışı;

3 yemek kaşığı aloevera jelini ve jojoba yağını bir kaseye alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Aloeveranın miktarını siz saçlarınıza göre de ayarlayabilirsiniz. daha sonra karışımı saç diplerinden başlayıp masaj yaparak tüm saça uygulayın. Bir bone takın ve 1-2 saat bekletip ılık su ile yıkayın. Saçı çok fazla şampuanlayıp nemini kaybetmemeye çalışın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR;







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER