Blogda Ara

14 Şubat 2024 Çarşamba

KURU DUT KÜRÜ

 

KURU DUT KÜRÜ

Havalar soğudu ve sık sık hastalanma riskimiz daha da arttı. Elbette ilaçlardan önce hepimiz şifayı doğadaki şifa kaynaklarında arıyoruz. Doğa doğal bir eczanedir. Şifalı bitkiler besinler ve dahası sağlığımızı korumada bize oldukça yarar sağlıyor. Papaya çayı ile sakinleşiyoruz, sarımsak ve soğan doğal antibiyotikler, maydanoz c vitamini deposu... Tüm bunların yanında daha ciddi hastalıkların da doğadaki bitkiler sayesinde tedavi edilebileceğini biliyor musunuz?

Kuru dut mukus üretilmesine yardımcı olduğu için boğazı yatıştıran ve rahatlatan bir besindir. Kuru öksürük probleminiz varsa bir litre suya bir avuç dolusu kuru dutu atıp 5 6 dakika kaynatın. Bu hazırladığınız karışımı yemekten 20 dakika önce yarım bardak tüketebilirsiniz. 

Kuru dut enfeksiyona ve iltihabın vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Sürekli tekrarlayan enfeksiyon veya iltihabınız varsa 3 yemek kaşığı dut kurusunu 1 su bardağı suda 7 dakika kadar kaynatın. hazırladığınız bu karışımın yarısını sabah yarısını da akşam olacak şekilde yemeklerden önce tüketin. Bu kürü 15 gün düzenli yaptığınızda vücudunuzdaki iltihap ve enfeksiyon atılacaktır.

İLGİNİZİ  ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER