Blogda Ara

19 Şubat 2024 Pazartesi

CİLT BAKIM SIRALAMASI

 


CİLT BAKIM SIRALAMASI

Cilt bakımı özellikle kadınlar için erken yaşta bir rutine oturtulmalı. 20'li yaşlarda ufak ufak cilt bakımına başlamalı ve cildinizi yaşlanma etkilerine karşı korumalısınız. Her yaş için cilt bakımı farklı öncelikler taşır. 20-25 yaş arası yapmanız gereken cilt bakımı daha çok cildi temizlemeye ve gözenek oluşumunu önlemeye yönelik olmalı. Asit kullanımı için 25 yaşından sonrasını beklemek daha mantıklı olacaktır. 20-25 yaş arası kullanılanılabilecek asitler en fazla düşük miktarda C vitamini veya glikolik asit içeren temizleyiciler olabilir. Retinoller bu yaş grubu için uygun değildir.

25 yaşından sonra ise amaç temizlemenin yanı sıra kırışıklığı önlemeye yönelik olmalı. Buralarda retinoller ve diğer asitler ihtiyaca göre devreye girebilir. Fakat asitleri kullanırken dikkat etmekte fayda var. Özellikle retinollerden sonra bol bol günes kremi kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Aksi halde yarardan çok zararını görebilirsiniz. Bu yaşlarda artık göz çevresi için de kırışıklık karşıtı serumlar veya gözaltı kremleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

CİLT BAKIMI ADIMLARI NASIL OLMALI?

Cilt bakımına başlarken öncelikle eğer yüzünüzde makyaj varsa bunu makyaj temizleme suyu ile cildinizden arındırmanız gerekir. Asla makyajla uyumamalısınız. Eğer makyajla uyursanız gözenekleriniz tıkanacağı için cilt hava alamaz ve cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Cildinizi asla ıslak mendillerle temizlemeyin. Bu cildi daha çok yorar ve yaşlanmayı hızlandırır.

Makyajınızı temizledikten sonra ise cildinize buhar uygulayarak gözenekleri açabilirsiniz. Açılmış olan gözeneklerinizi dilerseniz peeling ile dilerseniz cilt temizleme jelleri ile yıkayabilirsiniz. Cildinizi tamamen temizleyip arındırdıktan sonra artık onarım işlemine geçebilirsiniz.

Cildinizin onarım süreci besleme ve bakım sürecidir. Burada toniklerle başlayabilirsiniz. Cildinize uygun bir tonik uygulayın ve tamamen cilt tarafından emilmesini bekleyin. Daha sonra eğer kullanıyorsanız cilt bakım serumlarını uygulayabilirsiniz. Elinizdeki tüm serumları aynı anda kullanmamalısınız. Çünkü cilt tarafından emilmez ve boşa gider. Ayrıca her serum bir diğeriyle uyum göstermez. Bunun için içeriklerin birbiri ile uyumlu çalışıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Bir rutinde en fazla 2 serum kullanın. Ve her serum sonrasında 5 dakika kadar emilmesini bekleyin.

Serum işlemi bittikten sonra eğer kullanıyorsanız bakım kremlerinizi uygulayabilirsiniz. Buradaki bakım kremleri genellikle kırışıklık ve yaşlanma karşıtı kremler olur. Bu da tamamen emildikten sonra artık nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz. Eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz su bazlı nemlendiriciler tercih edebilirsiniz. Son olarak gözaltı kreminizi göz cevrenize masaj yaparak uygulayın. Masaj yaparak uygulamak etkisini arttıracaktır. Eğer gündüz ise güneş kreminizi de sürerek cilt bakım rutininizi noktalayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER