Blogda Ara

17 Şubat 2024 Cumartesi

PARLAK SAÇLAR İÇİN MASKE TARİFİ


 

PARLAK SAÇLAR İÇİN MASKE TARİFİ

Saçlarımız boyalardan, açıcılardan, fönlerden ve diğer ısı veren şekillendiricilerden kaynaklı olarak zaman içinde yıpranabilir ve deforme olup parlaklığını kaybedebilir. Saçlarımız bizim için önemlidir ve güzelliğimizin çerçevesidir. Dolayısıyla da yıpranmış saçlar bakımsız göründüğü için güzelliğimizi gölgeler. O halde saçlarımızı eski güzelliğine döndürmek için çeşitli yollara başvurmamız gerekir. Genelde çözüm tekrar boyamak gibi görünse de aslında uzun vadede saça geri dönülemez hasarlar vermemize sebep olabilir.

Saça eski güzelliğini ve parlaklığını kavuşturacak yollardan birtanesi de elbette herkesin bildiği gibi keratin bakımıdır. Evde nasıl keratin bakımı yapacağınızı bilmiyosanız EVDE KERATİN MASKESİ yazımıza göz atabilirsiniz.

Saça parlaklık veren ve onaran maske tarifi

Saçlarımıza kaybettiği nemi ve parlaklığı geri kazandırarak onaran maske tarifi için;

Malzemeler

3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kaseye ekleyip homojen kıvam alana kadar iyice karıştıran.  Hazırladığınız karışımı diplerden masaj yaparak başlayıp uçlara kadar uygulayın. Daha sonra bone takarak üzerini de bir havlu ile sarın. 30 dakika veya 1 saat kadar bekletip ılık su ile maskeyi saçtan arındırın. Çok fazla şampuanlamamaya özen gösterin yoksa saçınızdaki nemi tekrardan kurutmuş olursunuz. 

Maskeden sonra eğer yağlı saç tipine sahip değilseniz normal saç bakım rutininize devam edebilirsiniz. Saç uçlarınıza bakım yağlarınızı kullanabilirsiniz. Saçlarınızı bu maskeyi haftada birkez uygulayarak toparlayabilirsiniz. Fakat bu süreçte saçlarınıza dikkat etmeli ısı veren şekillendiricilerden uzak durmalısınız. Eğer çalışıyorsanız veya bunu yapmak zorundaysanız ısı koruyucu spreyler ve kremler kullanmayı ihmal etmeyin.

 Saçlarınızı yakmadan ve yıpratmadan yapabileceğiniz saç modelleri ;







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER