Blogda Ara

1 Şubat 2024 Perşembe

KALİTELİ UYKU İÇİN NELER YAPILMALI?


KALİTELİ BİR UYKU İÇİN NE YAPILMALI?

Sabahları nasıl uyanırsınız? Dinlenmiş mi uyanırsınız yoksa daha da yorgun mu? Peki uykusuzluğun ve ya çok uyumanın ciddi hastalıklara davetiye çıkarabileceğini biliyor musunuz? 

Uyku sandığınızdan çok daha  önemli bir periyottur ve vücudun dinlenmesi için en verimli şekilde geçirmek gerekir. Fakat bazı sebeplerden dolayı sabah uyandığımızda dinlenmiş olmak yerine daha da yorgun uyanıyoruz. Bunun ise birçok sebebi olabilir. Eğer vitamin eksikliğiniz varsa uyku kaliteniz düşebilir ve dinlenmiş uyanamayabilirsiniz. Sabahları yorgun uyanıyorsanız ilk olarak kan değerlerinize baktırmalısınız.

Kalitesiz uykunun diğer sebebi ise bulunduğunuz ortam olabilir. Rahat ve derin bir uykuya geçiş yapmak için ya karanlık ya da loş ışıklı bir ortam tercih edin. Bunun için uyku bandı da kullanabilirsiniz. Hafif dinlendiren bir müzik açarak uykuya dalış sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Uykuya dalmak için çok zaman harcadığınızda bu uykunuzdan çaldığınız süre olduğu için sabah yetersiz bir dinlenme ile uyanabilirsiniz.

Rahat ve kaliteli bir uyku için diğer aktivite ise hafif bir  egzersiz veya  meditasyondur. Vücudu rahatlatmak için yavaş tempolu bir egzersiz veya zihninizi boşaltacak bir meditasyon yapabilirsiniz. Eğer uyumanızın önündeki engel kafanızdaki düşünceler ise meditasyon ile zihninizi rahatlatabilir veya meditasyon müziği ile vücudu uyku sürecine hazırlayabilirsiniz.

Kaliteli bir uyku için çeşitli çaylar da tüketebilirsiniz. Bu çaylar uykuya geçiş için hem zihninizi hem bedeninizi rahatlatır ve kolayca uykuya dalarsınız. Kaliteli bir uyku için en önemli etkenin beden ve zihin rahatlığı olduğunu unutmayın. Rahat ve derin bir uyku için papatya çayı veya kekik çayı tüketebilirsiniz. Kekik çayının diğer faydaları için KEKİK ÇAYININ FAYDALARI yazımıza göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER